Archivo de Octubre de 2010

La Policia d’Alberic deté a un delinqüent mentres robava en una vivenda

Viernes, 22 de Octubre de 2010

Las Provincias 22.10.10 - 01:03 - A. TALAVERA | ALBERIC.
La Policia Local d’Alberic ha detingut un home de 30 anys en l’interior d’una vivenda mentres robava objectes de valor.
Els fets van ocórrer dimecres passat quan un veí d’Alberic va avisar als agents al veure senyals que algú havia accedit per una finestra a sa casa. Encara que en este domicili no van trobar a ningú, des del pati interior de la vivenda van observar que s’havia forçat la finestra d’un altre pis pròxim. Va ser en esta casa on la Policia va trobar este jove amagat amb diversos objectes amb un valor que ascendia uns mil euros.
Este home acusat d’un delicte de robatori amb força ja havia sigut detingut per un altre robatori i ha passat a disposició judicial.

L’home assassinat per la seua nóvia a Alberic va morir estrangulat

Martes, 12 de Octubre de 2010

L’acusada, que ja està a la presó, va negar el crim davant del jutge i només va admetre haver discutit amb el seu company
Levante-EMV - T. DOMÍNGUEZ/I. CABANES VALÈNCIA
L’home assassinat presumptament per la seua companya sentimental en un pis d’Alberic en la matinada del dissabte va morir estrangulat, segons l’informe preliminar de l’autòpsia, per la qual cosa es descarta que la botellada fora la causa determinant de la defunció, com s’havia pensat en un primer moment.
La presumpta assassina va ingressar ahir en la presó de Picassent per orde del jutge de guàrdia d’Alzira, i a petició de la fiscal que s’ha fet càrrec del cas. Durant la seua declaració davant del jutge d’Instrucció número 5 d’Alzira, en funcions de guàrdia, la presumpta homicida va negar la seua participació en els fets, i només va admetre haver discutit amb el seu nóvio.
Va dir, a més, que havia begut una gran quantitat d’alcohol, igual que la víctima, però es va mantindre ferm negant una vegada i una altra haver-lo colpejat o estrangulat.
Al terme de la declaració, l’acusada, que va ser assistida per una lletrada d’ofici, va ser conduïda a la presó de Picassent amb l’orde d’ empresonament comunicada i sense fiança en la mà. El jutge que la va escoltar en declaració es va inhibir en favor del Jutjat de Violència sobre la Dona.

Sospiten que l’homicida d’Alberic va rebre ajuda per a traslladar el cadàver

Lunes, 11 de Octubre de 2010

L’home tenia un pal en la mà quan va ser trobat mort en l’hort pròxim a la vivenda
Levante-EMV J. L. GARCÍA LLAGÜES VALÈNCIA
La mort d’un home de 34 anys d’edat a les mans de la seua nóvia de 42 anys, ambdós de nacionalitat romanesa, durant la nit de dissabte passat en el municipi d’Alberic podria comptar amb la implicació de terceres persones, encara que la presumpta culpable haja confessat la seua autoria de forma individual.
Els dubtes se cernden sobretot en el transport del cadàver a un hort de taronges pròxim al domicili on es van produir els fets. L’absència de grans rastres de sang i la dispersió de la mateixa -les taques no són iguals si es carrega el cadàver a dos metres sobre l’esquena o s’alça a escassos centímetres del sòl per dos persones- alimenten una hipòtesi sobre la participació de nous implicats.
Al seu torn, el fet que la parella visquera en un “pis pastera” amb altres catorze persones planteja certes incògnites sobre l’absència inicial de col·laboradors, ja que és difícil que els altres residents no sentiren cap soroll que els haguera alertat.

Baralles freqüents
Segons s’ha pogut saber en el transcurs de la investigació, les baralles entre la parella eren freqüents, ja que eren coneguts per la seua afició a la beguda, “entraven en l’habitació i discutien. A vegades, posaven la música molt alta i quan acabaven la llevaven”.
Al seu torn, la presumpta homicida presentava diverses contusions en la cara -la galta unflada- i diversos arraps en els braços. Tot apunta que la parella va protagonitzar una acalorada discussió en la seua habitació del pis, durant la qual la dona va propinar un fort colp amb una botella, que va causar que el seu nóvio caiguera a terra. Tot seguit, ella hauria abandonat el lloc dels fets i tancat la porta de l’habitació, per a tornar hores més tard.
La circumstància que s’absentara, negant la possibilitat de qualsevol assistència mèdica per a salvar la vida de la víctima, també podria ser causa de la mort. A la seua arribada al lloc dels fets durant la matinada, els sanitaris no van poder fer res per a reanimar la víctima.
Les primeres perquisicions van comptar amb l’obstacle de l’idioma, ja que la dona no mostrava signes de parlar el castellà amb fluïdesa, ni tampoc la resta de persones congregades. De fet, l’ama de l’immoble on va ocórrer el succés es va traslladar a la zona per a assumir funcions de “intèrpret temporal”, fins a l’arribada del professional oficial. Fonts de la investigació van confirmar que la sospitosa mostrava “una actitud passiva, com si s’estiguera donant a poc a poc compte del que havia succeït”.
Un altre dels fets que ha sorprés els responsables de la investigació ha sigut la troballa d’un pal de grans dimensions en una de les mans de la víctima. La dada que l’home estiguera agafat planteja diverses preguntes, encara que l’existència de gran quantitat de fang en la cara del cadàver i la posició de decúbit -boca per avall- en la que es trobava descarten, en principi, que fóra viu a la seua arribada a la zona de tarongers.
D’altra banda, la versió defesa pels altres residents de l’immoble apunta que va ser una de les companyes la que va divisar per la finestra a la dona traslladant la víctima. Darrere d’alertar a les altres persones, van començar a indagar sobre el que succeïx. Darrere d’uns primers moments en què la presumpta homicida negava els fets -adduint que l’home li havia robat els diners i els papers per a anar-se’n fora-, al final va reconéixer “haver-li donat un colp, sense intenció de matar-lo”. El succés va tindre lloc en una casa ubicada en el barri conegut amb el sobrenom de “la finca roja”, una de les zones més conflictives d’Alberic.

Detinguda una dona per matar el seu nóvio i abandonar-lo en un camp d’Alberic.

Domingo, 10 de Octubre de 2010

L’arrestada es va carregar el cadàver a l’esquena i el va arrossegar uns 50 metres fins a un hort de taronges, on el van trobar.
Levante-EMV L. PADILLA ALBERIC - Agencia F - 20 minutos
Una dona de 42 anys va ser detinguda en la matinada d’ahir com a sospitosa de matar el seu nóvio, de 34 anys, qui va aparéixer mort en un camp de tarongers d’Alberic, a 50 metres de la casa on vivien ambdós amb unes deu persones més, tots de nacionalitat romanesa. Una de les companyes de pis va veure com la dona, “molt més corpulenta” que l’home, es va carregar el cadàver a l’esquena, el va abaixar per les escales i el va arrossegar pel carrer Olivera mig nu fins a un camp pròxim a la vivenda, on l’arrestada va abandonar la víctima a la intempèrie i davall d’un arbre, segons va relatar el marit de la testimoni.
Precisament, va ser ell mateix qui “molt espantat” va decidir informar la propietària de la casa del que la seua dona acabava de presenciar. L’ama que, segons diverses fonts, de tant en tant feia d’intèrpret dels seus inquilins, va donar la veu d’alarma a la Policia. Al voltant de les quatre de la matinada, els agents es van personar en l’hort amb llanternes i van trobar el cos sense vida de l’home. La dona va ser detinguda a casa, on es va dirigir després de deixar el cadàver.
Companys de pis de la parella van explicar que “ambdós solien beure molt” i que “tenien problemes de diners” per “el tema de la beguda”, van manifestar. La parella compartia una de les habitacions de la casa, on es va iniciar una acalorada discussió després “d’haver estat tot el dia bevent”, segons va manifestar un company de pis. Unes quantes fonts no oficials van apuntar que la detinguda va carregar a colps contra l’home amb una botella de vidre, mentres que altres fonts van assegurar que el cadàver presentava talls per ganivetades.

“Estava en calçotets”
Els veïns del carrer van indicar que, “encara que la parella no ha tingut problemes amb ningú de la zona, era prou freqüent veure’ls i escoltar-los discutir”. A més, van afegir que “hi havia hagut agressions entre ells en diverses ocasions”.
Antonia Santiago, una de les veïnes del carrer Olivera, on van ocórrer els fets, va assegurar haver vist el cadàver davall del taronger, “en calçotets, amb una camiseta de mànega curta i unes sabatilles blanques d’esport”. Antonia va afirmar que no li va estranyar “res” allò que s’ha ocorregut, “perquè es cridaven i no es tractaven bé ni un ni un altre”, va remarcar. Ella mateixa va comentar que la víctima “era un home molt prim i prou xicotet”.
Anit encara s’apreciaven restes de sang en el camp on l’arrestada va abandonar el seu nóvio sense vida. Al tancament d’esta edició, la dona es trobava detinguda.

Un ferit greu en accident de trànsit

Domingo, 3 de Octubre de 2010

Levante EMV
Un home de 55 anys va resultar ferit al caure el cotxe en què viatjava a una séquia entre les localitats valencianes d’Alberic i Tous, segons el CICU.
Segons les mateixes fonts, l’home va patir múltiples traumatismes, entre ells un craneoencefàlic, i està ingressat en l’Hospital de la Ribera amb pronòstic reservat. Els bombers d’Alzira i Catarroja van haver d’intervindre.