Archivo de Agosto de 2010

Alberic comença la segona fase de les obres de la Casa de la Música

Miércoles, 25 de Agosto de 2010

En esta etapa es tancarà l’estructura i s’ensostrarà amb una inversió de 300.000 euros encara que no hi ha data de finalització
Las Provincias 25.08.10 - 00:11 - A. TALAVERA | ALBERIC.
La Casa de la Música d’Alberic va prenent forma a poc a poc. Este gran projecte per al municipi ha iniciat la seua segona fase després que es finalitzara la construcció de la seua estructura.
Ara l’empresa constructora ha començat a realitzar el tancament de la carcassa per a evitar el seu deteriorament i l’accés a l’interior de l’edifici. Durant els pròxims mesos també s’ensostrarà i es prepararà les eixides d’aigua. Totes estes remodelacions tindran un cost de 300.000 euros a què cal sumar el milió d’euros ja invertits a realitzar l’estructura.
«Encara queden més fases però estarà acabada tan ràpid com siga possible», explica Faustino Sala, alcalde d’Alberic. I és que encara no està prevista la finalització d’esta Casa de la Música ja que es tracta d’un projecte molt ambiciós i de gran cost econòmic.
L’edifici que es va projectar en 2006 comptarà amb una auditori, aules, sales d’assaig per a la banda, entre altres instal·lacions, estarà ubicada en el sector R, una zona nova on l’Ajuntament està construint diversos servicis per al municipi.
La Unió Musical d’Alberic és la que espera amb més impaciència la inauguració de Sa Casa de la Música ja que des de 2003 no compten amb un edifici propi. Així, l’Ajuntament ha cedit les instal·lacions municipals perquè l’associació musical continue la seua labor. Els assajos de la banda s’alternen entre el teatre i la casa de la cultura, i les classes de música s’impartixen en el col·legi Rafael Comenge.
A pesar de les dificultats tècniques, la banda d’Alberic es troba en un dels seus millors moments. «Hem participat en dos certàmens de categoria especial amb bons resultats i ha augmentat el nombre d’educands de l’escola de música», destaca el president de la Unió Musical d’Alberic, Enrique Alonso.

Infraestructures adjudica les obres per a la construcció d’aparcaments en el cementeri municipal d’Alberic

Lunes, 9 de Agosto de 2010

S’instal·larà una rotonda amb zona enjardinada per a distribuir eficaçment el trànsit rodat
Estes obres, emmarcades en el Pla Confiança, tenen un pressupost de 177.246 euros

El periodic

La Conselleria d’Infraestructures i Transport ha adjudicat les obres per al condicionament d’accessos i aparcaments del cementeri municipal a Alberic, amb l’objectiu de millorar la comunicació i l’accessibilitat al cementeri. El projecte es finança a través del Pla Confiança impulsat per la Generalitat i té una inversió de 177.246 euros.

L’obres d’urbanització del polígon industrial I-3 ha dotat al municipi de noves parcel·les, en les quals es construiran els aparcaments. Estos es comunicaran amb el cementeri per mitjà d’una escala de pedra artificial amb passamans i una rampa per a minusvàlids. A més s’instal·larà una rotonda en la porta d’accés als mateixos per a distribuir d’una manera eficaç el trànsit rodat.

El projecte contempla la instal·lació d’enllumenat públic, baranes de protecció i jardineria, que comptarà amb una xarxa de reg per goteig. També es col·locarà una xarxa d’arreplega d’aigües pluvials que canalitze l’aigua per a evitar estancaments.

Pel que fa al ferm, estarà format per paviment d’aglomerat asfàltic, situat sobre llasts compactades. La zona d’aparcaments es delimitarà per mitjà d’un mur de contenció i rastell de formigó bicapa, així com de la respectiva senyalització.

Festes de Sant Llorenç

Sábado, 7 de Agosto de 2010

Demà a les nou i mitja, a la Plaça de la Constitució, tindrà lloc la tradicional exposició de farolets, on els xiquets, (els més menuts amb ajuda dels pares ;-) ) buiden un meló d’Alger i fan formes en la pell per a portar-los després a la plaça.

Nit del meló.
A les deu, es farà un sopar popular.
A les 12 de la nit la cooperativa agrícola d’Alberic repartirà prop de mil quilograms de melons d’alger.

Desmantellen una organització que va estafar 27 milions d’euros a operadores de mòbils

Sábado, 7 de Agosto de 2010

Alberic, un dels pobles on s’efecturaren les detencions.
La Guàrdia Civil de Sueca ha detingut a 23 persones en la província de València i altres dos en la de Castelló.
Levante-EMV - LORETO OCHANDO VALÈNCIA
La Guàrdia Civil de Sueca ha desmantellat una de les majors xarxes d’estafa de telefonia mòbil d’Espanya. L’operació Movoda es va saldar amb 32 detinguts, 23 d’ells en la província de València, 18 registres, 1.473 terminals de telèfon d’última generació, 181.000 euros en efectiu decomissats, uns quants ordinadors portàtils i 43.400 targetes telefòniques confiscades.
Els capturats a València són d’origen espanyol, xinés, paquistanés, romanés i sud-americà, i les detencions es van realitzar a València, Alberic, Algemesí, Alzira, Simat de la Valldigna, Vilanova de Castelló i Pobla Llarga.
L’operació s’ha realitzat de forma simultània, a més de en la província de València, a Barcelona i Badalona (cinc detinguts), Màlaga (dos), Castelló (dos), Lleida (un), Toledo (un) i Gijón (un).

Funcionament de la xarxa
Segons fonts pròximes al cas, l’operació es va iniciar quan una patrulla del lloc de Sueca va detindre un home d’origen paquistanés amb prop de 150 targetes de mòbil. Dies després, varis centenars de caixes de telèfons van aparéixer buides en un contenidor de l’esmentada població. Els agents van començar a unir els caps i va començar l’operació.
Segons pareix, els detinguts estaven organitzats en diversos escalons. El primer d’eixos escalons delictius era l’obtenció de targetes. Utilitzaven diversos mètodes, però el més comú era donar identitats falses a les companyies de mòbil o dades obtingudes il·legalment de les pròpies bases de dades de les operadores.
Una vegada tenien les targetes, un segon escaló realitzava les portabilitats. Aprofitaven que les companyies regalen telèfons d’última generació per a demanar-los. Quan ja tenien el terminal, durant uns dos o tres mesos realitzaven cridades amb el telèfon. Per a quan la companyia descobria que era un frau era tard.
Finalment, tant les targetes com els terminals acabaven en basars i locutoris on eren revenuts, amb la qual cosa el muntant total dels 27 milions d’euros estafats podria es molt superior si es comptabilitza els diners obtinguts de la venda dels telèfons estafats. Molts dels aparells eren enviats al Marroc i a Hong Kong.

Les dades obtingudes
Les principals operadores de telefonia mòbil d’Espanya han perdut més de 27 milions d’euros en esta estafa, no obstant això cap d’elles ha presentat una denúncia en el jutjat perquè s’investiguen els fets.
Fonts de tota solvència consultades per este periòdic van asseverar que un dels motius és que part de les dades utilitzades per la xarxa d’estafadors, i que pertanyen a clients de les companyies, podrien haver sigut obtinguts de les plataformes que les operadores tenen en uns quants països llatinoamericans.
Alguns clients van rebre factures molt elevades per telefonades des de línies que no havien contractat i que tan sols sabien que estaven als seus noms. Les companyies no els van cobrar les factures, però tampoc van denunciar la duplicitat de línies a nom d’un únic usuari.
De fet, les mateixes fonts van precisar que el descontrol que ha quedat en evidenciat arran de l’operació podria tindre les seues conseqüències legals si l’Agència Estatal de Protecció de Dades decidix obrir una investigació.