Archivo de Junio de 2010

La Policia deté dos hòmens en Torrent després d’una persecució des d’Alberic

Miércoles, 30 de Junio de 2010

abc.es - València, 30 juny (EFE).-
Agents del Cos Nacional de Policia han detingut dos hòmens de 23 i 30 anys en Torrent (València) després de perseguir-los des del municipi d’Alberic, del que li separen uns 45 quilòmetres de distància.

Segons fonts policials, la detenció es va produir la passada matinada en el carrer Camí de Real de Torrent, on els agents van interceptar finalment als detinguts, als que la Guàrdia Civil perseguia des d’Alberic.

Els detinguts eren dos dels tres integrants del cotxe perseguit, que circulava per l’autovia A-7 i que, segons els policies, podria ser robat.

Els agents van establir un dispositiu en l’eixida amb direcció a Torrent, on van veure passar al vehicle a gran velocitat i van observar com perdia el control en una rotonda fins a encastar-se contra un senyal de circulació en el carrer Camí de Real de Torrent.

Els ocupants van abandonar el cotxe i els dos detinguts es van amagar davall de la taula d’una terrassa, on van ser arrestats.

Una vegada en Comissaria, els policies van esbrinar que els dos hòmens havien entrat a robar en un bar de l’Alcúdia de Carlet i en un altre d’Alberic, en el que havien sostret 150 euros d’una màquina registradora.

Els detinguts, amb nombrosos antecedents policials, ja han passat a disposició judicial, segons han informat les esmentades fonts. EFE

El circuit de karts que anava a muntar-se en el centre comercial Vilella d’Alzira emigra a Alberic

Miércoles, 30 de Junio de 2010

Elseisdoble.com
La promotora és una empresa d’Alzira que invertirà uns 4 milions d’euros
La paralització del centre comercial Vilella ha provocat que la pista de karts indoor prevista en la seua zona d’oci s’instal·le definitivament en el polígon industrial d’Alberic, promoguda per l’empresa d’Alzira Lens-Maging SL.
Precisament ahir es va firmar, en un despatx de l’avinguda Luis Suñer, el contracte que lliga a la firma promotora amb la comercial de Galícia, París Dakart Àrea Recreativa SA, creadora i dissenyadora del circuit.
Esta empresa compta amb prop de 20 anys d’experiència en el disseny, creació i gestió de circuits de kartings indoor. Ostenta la patent d’un nou sistema de protecció, “Protex karting”, que absorbix els impactes dels karts en el circuit.
A Espanya ha instal·lat quatre pistes, dos d’elles a Catalunya, una a Navarra i una altra a Pontevedra, on residix la seu central d’esta mercantil.
El circuit de 400 metres de desenrotllament s’instal·larà en les naus de l’antiga firma ExpoMoble, que ocupen una superficie d’uns 4.000 metres quadrats. Disposa d’una aula, a més de taller, boxs, cafeteria i zona d’oci
“Es tracta d’una instal·lació única que suposarà un reclam turístic molt seductor per a la població d’Alberic”, va manifestar al SIS DOBLE, el gerent de Lens-Maging, Javier Giménez.
Els promotors ressalten que el circuit d’Alberic “és el primer karting indoor que s’instal·la en la Comunitat Valenciana, a més de ser un referent de disseny per l’innovadores de les seues instal·lacions”.
Giménez va assegurar que la inversió prevista s’aproxima als 4 milions d’euros i que es crearan entorn d’una quinzena de llocs de treball. Va ressaltar que l’accés a les instal·lacions “serà gratuït” i va agrair “el suport rebut per l’Ajuntament d’Alberic”.
La promotora d’Alzira té previst iniciar la instal·lació de la pista de karts el pròxim mes d’octubre i obrir el circuit per a la Setmana Que Ve Santa.
Per la seua banda, el gerent de l’empresa gallega, José López, va destacar després de la firma del contracte que este circuit “comptarà amb els millors karts que existixen en estos moments, la velocitat dels quals arriba fins als 80 quilòmetres per hora”.
López va incidir que el primer karting indoor de la Comunitat Valenciana “serà una bona escola per a la introducció dels jóvens en l’educació viària”.

UGT rectifica i no hi hi haurà vaga en el servici de fem

Miércoles, 30 de Junio de 2010

Las Provincias - CARMEN CERVERÓ | CARCAIXENT.
El sindicat creu que este mes se solucionarà el problema d’impagament de les nòmines als recollidors del fem de Carcaixent
Una decisió presa de forma molt ràpida. Així es podria qualificar la determinació del sindicat comarcal de la Federació de Servicis Públics de UGT de la Ribera Alta, La Costera i la Canal de Navarrés, d’iniciar una vaga indefinida si els treballadors que realitzen la recollida de fems en unes quantes localitats de la Ribera Alta i la Baixa, entre elles Carcaixent, no cobren les seues nòmines en un mes.
I és que 24 hores després UGT ha rectificat i els treballadors de la neteja no faran vaga. Això sí, amb la condició que estos empleats cobren durant este mes.
«Si es resol de veritat este problema al juny, este sindicat no iniciarà cap acció de convocatòria de vaga», va assegurar Francisco Santisteban, secretari general de la Federació de Servicis Públics de UGT la Ribera Alta.
Així, després de mantindre conversacions amb l’empresa de Servicis d’Alberic i els ajuntaments afectats este sindicat creu que el problema d’impagament de les nòmines als treballadors del servici de neteja se solucionarà este mes.
Un altre dels motius pels quals UGT ha decidit fer marxa enrere és que des d’este sindicat han comprovat que era «cert que hi havia conversacions entre els governs municipals i l’empresa, que és una subcontracta dels ajuntaments, per a resoldre este problema. Desconeixíem que els consistoris i l’empresa estaven buscant una solució», va assenyalar Santisteban.
La UGT de la Ribera Alta va denunciar que 15 empleats que arrepleguen el fem a Carcaixent i Alberic, entre altres municipis de la comarca, no cobren les seues nòmines des de fa quasi tres mesos.

Recollidors del fem faran vaga si no els paguen en un mes

Martes, 29 de Junio de 2010

Las Provincias BLANCA GARCÍA laribera@lasprovincias.Es | ALZIRA.
«Fa unes setmanes vam rebre la nòmina de març», comenta un treballador del servici de neteja viària de Carcaixent
«Em deuen quasi tres mesos i no puc fer front als pagaments». Així s’expressava un treballador del servici de neteja de Carcaixent. I és que si d’ací a un mes els ajuntaments no han pagat el que deuen, els treballadors anuncien una vaga indefinida.
L’afectat afig que «els donen llargues», els prometen reunions i els diuen que l’assumpte és de l’Ajuntament. Este home es queixa de la situació que estan travessant i demana solucions urgents, perquè si ja és difícil arribar a fi de mes amb sous tan baixos, «no cobrar et porta a una situació insostenible».
Els treballadors afectats per l’impagament estan desconcertats perquè no saben si l’Ajuntament sí que ha pagat a l’empresa però esta per qualsevol motiu no pot pagar-los o, al contrari, l’Ajuntament no ha pagat i per això no els paguen.
La UGT de la Ribera Alta ha denunciat que 15 treballadors que realitzen l’arreplega de fems d’unes quantes localitats de la Ribera Alta i la Ribera Baixa no cobren les seues nòmines des de fa quasi tres mesos. D’esta manera, si en un mes no s’abonen les quantitats que se li deuen als treballadors, hi haurà una vaga indefinida.
Els treballadors només han rebut un bestreta de nòmina entre 300 i 500 euros durant este temps a fi d’evitar demandes al Jutjat del Social. Encara que 15 han sigut els que s’han atrevit a denunciar la situació que patixen, pensen que seran molts més els que estan treballant sense cobrar.
L’empresa és una subcontracta dels ajuntaments, una empresa de Servicis d’Alberic. L’Ajuntament no paga pels servicis que els dóna l’empresa i ells al seu torn, no paguen als treballadors. Entre els ajuntaments que no paguen a esta empresa estan Alberic i Carcaixent, segons UGT.
El secretari general de UGT, Francisco Santisteban, assegura que estes famílies viuen una «situació de desesperació» perquè no poden fer front a les hipoteques i als seus gastos.
L’alcaldessa de Carcaixent, Lola Botella, ha declarat que «cap funcionari que depenga directament de nòmina de l’Ajuntament ha deixat de cobrar». I ha matisat que «una altra cosa és que una empresa que depenga de l’Ajuntament pague amb major o menor promptitud».
Si d’ací a un mes este problema no s’ha solucionat, UGT convocarà la vaga i estes localitats estaran sense servici de neteja viària en ple mes d’agost. Per a evitar-ho, no tindran més remei que pagar el que deuen perquè els treballadors arriben a fi de mes amb més tranquil·litat.

El que té boca s’equivoca

Domingo, 20 de Junio de 2010

Levante EMV
Marta Robles escrivia l’altre dia del «Cicló d’Albarique». Ho feia en al·lusió del «tal Sanchís que l’any 66, en el Mundial d’Anglaterra, li va ficar un golaç a Suïssa». El que no sap la nostra magnífica col·lega és que ni s’anomena Sanchís, ni era d’Albarique. S’anomena Sanchis, Manuel Sanchis Martínez, i és d’Alberic/Alberique. El Sanchís se’l va inventar Matías Prats pare.

Motociclisme: Bernat Martínez augmenta la seua confiança sobre la moto.

Domingo, 20 de Junio de 2010

Motocompetición Comunicat Maquinza SAG
El Maquinza SAG Team s’ha mostrat competitiu durant la sessió d’entrenaments cronometrats on el seu pilot Bernat Martínez ha rodat gran part de la tanda classificatòria entres els 15 primers.
Encara que Martínez ha millorat en quasi un segon i mig el seu temps d’este matí, haurà d’eixir des de la 28a posició de la graella d’eixida del Gran Premi del Regne Unit. Encara així tant el Maquinza SAG Team com el seu pilot estan segurs que el treball realitzat durant el cap de setmana es veurà reflectit en la millor carrera des que l’equip disputa el mundial.

La carrera de Moto2 es disputarà demà a les 12:15 hora espanyola i el pilot d’Alberic assegura que ho va a donar tot durant les 18 voltes de competició.

28é BERNAT MARTÍNEZ (MAQUINZA SAG TEAM // BIMOTA), 2′11.613:

“Estic molt content ja que per primera vegada en la temporada m’he col·locat entre els 12 primers durant els entrenaments, això significa que les coses estan anant bé però que encara tenim un gran marge de millora. El positiu és que puc mantindre un bon ritme fàcilment, que puc transmetre perfectament les sensacions als meus tècnics del que li passa a la moto en cada punt del circuit i que ja hem superat el problema que teníem amb l’ajust de les suspensions que feia que em fatigara tant. La posició en la graella no és bona ja que és on es crea un embut en la primera revolta, però em sent confiat i amb ganes de demostrar que sóc un pilot a tindre en compte, això significa que eixiré a totes en la carrera i tractaré de superar les nostres marques i aconseguir els meus primers punts per a la classificació general del mundial.”

Adrián Ballester i Faustino Sala col·laboren en l’Edifici per a jóvens d’Alberic i acorden descomptes per als usuaris del Carnet Jove

Sábado, 12 de Junio de 2010

L’obra té un pressupost d’un milió d’euros

(Alberic 11-06-10).- El director general de Joventut, Adrián Ballester i l’alcalde d’Alberic, Faustino Sala, s’han reunit este matí per a impulsar la nova dotació juvenil del municipi, una obra dotada amb un pressupost d’un milió d’euros que s’inscriu en el marc del Pla Confiança de Suport a la Inversió Productiva en Municipis de la Comunitat Valenciana amb la denominació de “Centre de Joventut”. Adrián Ballester ha destacat que “la col·laboració amb l’Ajuntament en la seua aposta pels jóvens permetrà la construcció d’un edifici de reunió i informació per a jóvens” En este centre anomenat “Edifici de reunió per a jóvens” i situat en el Camí Misana, s/n se realitzarà les funcions de recopilació de la informació que es genere en matèria de joventut o d’interés per a jóvens; donarà atenció personalitzada als jóvens en les seues consultes i demandes informatives i d’assessorament; permetrà la difusió d’informació i crearà punts d’informació juvenil dins del seu àmbit d’actuació i promourà la participació i fomentarà activitats juvenils.

En la planta baixa del Centre se situarà la zona d’accessos de l’edifici en la seua part més pròxima al carrer Misana, amb la localització d’una zona d’espera per a les distintes assessories, centres d’informació juvenil i aules d’informàtica. Mentres que la primera planta es concep com a zona d’activitats d’oci i temps lliure.

Adhesió al Carnet Jove

Així mateix, en paraules del propi alcalde, gràcies al compromís d’adhesió al Carnet Jove firmat hui amb l’IVAJ, hem establit unes condicions especials favorables d’accés o utilització per als jóvens titulars en tots els actes culturals i esportius que s’organitzen des de l’Ajuntament. Concretament, s’ha fixat a partir d’un deu per cent de descompte per a usuaris del Carnet Jove en entrades i activitats de caràcter cultural i en instal·lacions municipals i activitats esportives. Queda pendent per tant, la ratificació per part del Ple.

A més el director general de CAPS S.L.U., Antonio dels Santos, entitat que gestiona la piscina municipal ha subscrit un acord per a beneficiar els usuaris de Carnet Jove, en tota la programació, activitats i classes esportives, de manera que aplicarà un descompte del quaranta per cent del preu total en abonaments.

Futbol: El CE Alberic no aconseguix passar la primera ronda d’ascens

Martes, 8 de Junio de 2010

Las Provincias 08.06.10 - 01:22 - V. GUINYARELLA | ALBERIC.
Una vegada més el CE Alberic es queda en terra a l’intentar l’ascens a la Tercera Divisió i no superar la fase de promoció. Al conjunt franjiverd de la Ribera no li va valdre de res l’haver realitzat una campanya de lliga extraordinària i proclamar-se campió del seu grup amb unes quantes setmanes d’antelació a què acabara la competició.
El Benlloch, equip classificat en tercer lloc del seu grup, va ser el botxí de l’equip que dirigix Vicente Martí a l’imposar-se en l’encontre d’anada en terres castellonenques per 1-0, i empatar 1-1 en el partit de tornada. L’Alberic, a pesar de ser molt superior no va poder tirar endavant l’eliminatòria i tornarà a militar en Preferent.

La regidora trànsfuga d’Alberic haurà de tornar el que va cobrar

Sábado, 5 de Junio de 2010

Una sentència obliga a l’Ajuntament a quantificar l’import econòmic que va rebre Desi García de l’equip de govern popular
Las Provincias CARMEN CERVERÓ | ALBERIC.
La lluita del regidor de Coalició Valenciana d’Alberic, Javier Cervelló, ha donat els seus fruits. La secció quinta de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha fallat a favor del regidor de Coalició Valenciana.
D’esta manera, Desireé García, la regidora trànsfuga d’Alberic, que es va presentar com a número u en les llistes del PSPV, haurà de tornar tot el que va cobrar del Partit Popular a què es va passar en 2007.
Segons la sentència, l’Ajuntament ha de deixar d’entregar qualsevol quantia econòmica, d’ara en avant, a García i quantificar l’import que esta persona ha de tornar al municipi, així com exigir tal devolució.
«Calcule que haurà de tornar més de 50.000 euros, per tot el que ha cobrat del PP fins que va deixar el seu escó com a regidor quan va dimitir l’anterior alcalde, Enrique Carpi a finals de 2009», va explicar Javier Cervelló.
Cal recordar que el regidor de Coalició Valenciana en l’Ajuntament d’Alberic va denunciar en 2007 en el Jutjat d’Alzira a la regidora trànsfuga per incomplir la Llei de Bases de Règim Local, ja que García «no ostentava cap càrrec en el PSPV, per la qual cosa no tenia dret a cobrar res del PP. S’ha aprofitat del transfuguisme per a tindre un càrrec i un sou i no estic disposat», va assenyalar Cervelló.
Este regidor va manifestar que també «vam denunciar en el seu moment que el PP va incomplir el pacte antitransfuguisme, que diu que cap partit polític podrà utilitzar el transfuguisme per a obtindre la majoria absoluta i amb esta regidora el PP ho va fer».
Per la seua banda, l’exregidora trànsfuga Desireé García va explicar que encara «cap un recurs a esta sentència, encara que no se si ho recorreré o no perquè encara no he pogut parlar amb els advocats».
Respecte al compliment de la sentència, García va assegurar que la «justícia està per a complir-la i faré el que diga el jutge, sempre que la quantitat s’ajuste als diners que jo he cobrat».
Desireé García va recordar que la part que obliga a l’Ajuntament d’Alberic a deixar de pagar-li un sou, «ja l’hem complit perquè al desembre del 2009 vaig deixar el govern».