Archivo de Febrero de 2010

Saquegen els camps d’Alberic

Domingo, 28 de Febrero de 2010

Els agricultors estan farts d’estos actes i demanen més vigilància per part de la Policia i la Guàrdia Civil per a acabar amb les afanades.
Las Provincias
Els robatoris de plantons de cítrics i caqui augmenten en el terme municipal.
Molts són els problemes a què s’enfronten els agricultors. Un dels més importants i que produïxen impotència a estos treballadors són els múltiples robatoris que es cometen en les seues terres.
Un problema que coneixen molt bé els agricultors d’Alberic, ja que en els últims mesos alguns propietaris han vist com desapareixien dels seus camps els plantons de cítrics i caquis que acabaven de sembrar.
«En tan sols 48 hores han robat dos bancals que feia una setmana que els havien plantat», explica José Carlos Martínez, secretari local de La Unió i agricultor d’Alberic. Als que cal sumar un altre robatori més de plantons en l’últim mes.
Uns incidents que preocupen molt per les pèrdues econòmiques que provoquen -cada planta costa uns quatre euros- però sobretot és la pèrdua de l’esforç realitzat per estes persones que treballen la terra.
«És desesperant veure com la forta inversió que els agricultors efectuem per a renovar les nostres plantacions ens la lleven impunement», assegura Martínez.
I és que amb la proliferació d’este tipus de robatoris, els llauradors a més de cultivar la terra han de vigilar les seues terres per a evitar que els lladres acaben amb el seu treball. «Quan arribes al teu camp i veus el desastre se’t queda cara de panoli», descriu este agricultor.
Segons La nióU, les afanades es produïxen de nit i pot existir algun grup organitzat que es dedique a robar este material de cultiu per a després vendre’l en el mercat negre o inclús per a plantar-lo en les seues pròpies terres. Per esta raó, des de l’associació agrària demanen major atenció per a poder frenar els robatoris.
Major vigilància
Però com és ben conegut pels agricultors, estos no són les úniques afanades que afecten els camps de la Ribera. La sostracció de les collites o dels pous de reg són habituals i han provocat que este sector estiga fart. «Cal posar portes al camp i també cadenes», denúncia Martínez, el qual ha patit molt de prop les conseqüències d’un d’estos actes vandàlics i ha vist com les seues plantacions han patit els danys al ser arrancats pels saquejadors.
Per este motiu, els agricultors demanen que augmente la vigilància en les zones rurals per a evitar esta indefensió que patixen els propietaris de les terres ja que molts dels robatoris no són denunciats.
«Els termes municipals no s’acaben amb les últimes cases del poble perquè les partides rurals també formen part dels mateixos, els ajuntaments, la Generalitat i El Govern central haurien de mentalitzar-se», manifesta el secretari de La Unió.
Els agricultors d’Alberic sol·liciten que existisca una guàrdia rural que protegisca les seues terres ja que en estos moments, segons La Unió, no hi ha cap cos de seguretat que vigile estes zones i «és necessari posar interés en el camp».
A més, reclamen que la vigilància policial hauria d’estendre’s també a realitzar controls exhaustius de la procedència dels plançons perquè no isquen a la venda darrere d’un robatori.

La Guàrdia Civil desarticula una banda dedicada a extorquir empresaris valencians

Viernes, 19 de Febrero de 2010

VALÈNCIA, 19 Feb. (EUROPA PRESS) -
Agents de la Guàrdia Civil han desarticulat, en l’operació ‘Ganibal’, una banda formada per sis persones, que han sigut detingudes, que presumptament es dedicaven al cobrament de deutes i a extorquir empresaris, segons va informar este divendres l’Institut Armat en un comunicat. Als detinguts, –quatre de nacionalitat espanyola i dos romanesos–, se’ls imputen els delictes d’extorsió, amenaces, tràfic de drogues i tinença il·lícita d’armes.
Les detencions es van produir dimecres passat, mateix dia en què els agents van practicar tres registros domiciliaris a Alberic, Carcaixent i Alzira, on es van confiscar d’una pistola de 9mm, amb carregadors i munició; una escopeta amb cartutxos; un quilo de marihuana; diverses quantitats de cocaïna i haixix, tres balances de precisió, així com una motocicleta de gran cilindrada, i uns 1000 euros en efectiu.
La investigació va començar quan a finals del passat mes de desembre del 2009, tres individus armats amb pistoles es van personar en una empresa de la localitat de Quatretonda, al propietari de la qual li van dir que havia de pagar-los 150.000 euros en efectiu amb l’amenaça agredir-lo a ell i als membres de la seua família.
Els agents van iniciar l’operació ‘Ganibal’ i van establir un dispositiu de servici amb la finalitat d’identificar, localitzar i posteriorment detindre els autors d’estos delictes. La Guàrdia Civil va esbrinar que els tres barons que havien extorquit l’empresari de Quatretonda presumptament havien sigut contractats per un conegut delinqüent de la zona, anomenat ‘Corache’, i que en eixos dies, estava obtenint informació sobre el fill del propietari de la mercantil per a amenaçar-lo i aconseguir així els diners de son pare.
Igualment els agents encarregats de la investigació van esbrinar que estes persones es dedicaven al cobrament de deutes i l’extorsió d’empresaris. El passat dia 17 de febrer es va realitzar la fase d’explotació de l’operació que es va saldar amb la detenció d’un total de sis hòmens (quatre espanyols i dos romanesos), com a suposats autors de diversos delictes d’extorsió, amenaces, tràfic de drogues i tinença il·lícita d’armes.
El mateix dia 17 es van realitzar els tres registros domiciliaris. Amb estes detencions, la Guàrdia Civil dóna per desarticulada esta banda organitzada presumptament dedicada al cobrament de deutes per mitjà de l’extorsió i les amenaces.

CV deixa el govern d’Alberic ´al veure temes que s’haurien d’investigar a fons´

Miércoles, 17 de Febrero de 2010

Javier Cervelló assegura que el PP es nega a indagar assumptes derivats d’una “nefasta gestió”
Levante-EMV P. F. ALBERIC
Cinc dies després de trencar el pacte de govern a Alberic, el portaveu de Coalició Valenciana, Javier Cervelló, va trencar ahir el seu silenci per a explicar per què la seua coalició amb el PP a penes ha durat dos mesos. Cervelló va assegurar que en cap moment hi ha hagut una integració real dels quatre regidors del seu grup en el govern -”m’han vist més com l’enemic que com un soci”, va comentar-; va valorar com inacceptable que els regidors del PP “es continuen reunint amb l’exalcalde” Enrique Carpi.
I, segons assenyalava ahir el portaveu de Coalició Valenciana, un tercer factor que possiblement ha sigut el desencadenant final de la ruptura és, segons les seues paraules, la negativa del PP a indagar en temes “derivats d’una nefasta gestió” que, al seu parer, “requerixen d’una investigació a fons” i, si és procedent, “depurar responsabilitats”.
El líder de CV no va voler ahir ser més explícit i es va limitar a comentar que són temes d’una mala gestió “tant en temes d’organització de personal, de treball, en temes d’atenció al poble i sobretot en el tema econòmic”.
Com ja va avançar en exclusiva Levante-EMV, el portaveu de CV va presentar dijous passat un escrit de renúncia a les delegacions que ostentaven els regidors del seu grup, una decisió que justificava en la “falta d’enteniment” amb els seus socis del PP, que es queden així en minoria al capdavant de l’Ajuntament d’Alberic. Javier Cervelló va detallar ahir que darrere d’eixa explicació oficial hi ha un malestar producte d’una acumulació de greuges, que va resumir en dos paraules: “Menyspreu” cap a CV i “desconfiança”.

Pressupostos fets
El portaveu de Coalició Valenciana va assenyalar que en els dos mesos que han compartit govern amb el PP “mai hi ha hagut una reunió dels dotze regidors” d’ambdós grups i, per a reforçar la idea que el PP no ha facilitat la integració dels seus edils, va assenyalar que a pesar de compartir la regidoria d’Hisenda -una de les condicions del pacte-, el PP va presentar uns pressupostos “fets i sense donar-nos participació”.
Cervelló també va destacar ahir que als pocs dies de prendre possessió com a regidor de Policia, una altra de les delegacions compartides per CV i PP, l’edil popular va reunir els agents per a desautoritzar-lo.
El líder de Coalició també recela de la “bona sintonia” que els regidors populars en l’actual equip de govern mantenen amb l’exregidor socialista Desaniré García, que ja va donar a Vaig arrapar el vot que necessitava per a obtindre la majoria absoluta i que va quedar fora del govern municipal després del pacte aconseguit per l’actual alcalde, Faustino Sala, amb CV després de la renúncia de l’exalcalde que van forçar els seus propis companys.
Cervelló considera que el PP hi ha tractat de “ningunejar-lo” a pesar del pacte i va advertir que cinc dies després de la seua renúncia “ni m’han cridat, la qual cosa demostra que ni ens han volgut ni ens volen”.

Esports: Resultats cap de setmana

Domingo, 14 de Febrero de 2010

Futbol:
Regional Preferente - Grupo 3 -13/2/10
La Llosa 1 - 0 Alberic

Escacs:
1a Autonòmica - Grup Sur - 13/2/10
Ruy López Elda 3′5 - 4′5 Alberic

Basket:
Final Copa delegación Aupa 3a divisió - 14/2/10
SUPERLOPEZ ALBERIC 50 - 52 SHOHOKU

El PP governarà en minoria a Alberic i l’edil trànsfuga torna a tindre la clau

Sábado, 13 de Febrero de 2010

LEVANTE-EMV ALZIRA
L’alcalde d’Alberic, Faustino Sala, va assegurar ahir que la renúncia dels quatre regidors de Coalició Valenciana (CV) a les seues delegacions li havia agafat “per sorpresa” i va advertir que si el PP “ha d’assumir la responsabilitat de governar en minoria, l’assumirà”. Sala va dir desconéixer si hi havia alguna possibilitat que els que han sigut els seus socis de govern en els dos últims mesos reconsideraren la seua decisió i va defendre que “intentarem fer sempre les coses pel bé del poble d’Alberic i que l’Ajuntament siga governable”. A partir d’ací, va dir “cada un que assumisca les seues responsabilitats com a polític”.
Com ahir va avançar Levante-EMV en exclusiva, el portaveu de CV, Javier Cervelló, va presentar el dijous un escrit en el registre d’entrada de l’ajuntament en què va comunicar la seua decisió de trencar el pacte de govern. L’eixida dels regidors de CV del govern torna a deixar al PP en minoria al capdavant de l’ajuntament -compta amb huit edils pels nou de l’oposició-, per la qual cosa l’exregidora del PSOE Desiré García torna a tindre l’estabilitat de l’ajuntament en les seues mans. Cal recordar que García va entregar a principis del mandat el vot que el llavors alcalde, Enrique Carpi, necessitava per a garantir-se la majoria absoluta i posteriorment es va incorporar el govern amb un sou a mitja jornada.

Bernat Martínez es queda sense córrer el Mundial per falta de pressupost

Viernes, 12 de Febrero de 2010

Levante-emv - JOSEP BARTUAL VALÈNCIA
Finalment només seran sis pilots valencians els que competiran en el Campionat del món de Motociclisme 2010, ja que Bernat Martínez ha perdut la seua plaça en l’equip BQR per a la categoria de Moto2 al no poder completar el pressupost que necessitava. L’estructura catalana ha substituït el pilot d’Alberic pel colombià Yonny Hernández.
Bernat Martínez ho ha intentat tot per a córrer el Mundial, però el d’Alberic ha vist com s’esfumava el seu somni. Amb l’ajuda de diversos patrocinadors xicotets, havia reunit la mitat del pressupost que li demanava BQR per a córrer Amb Moto2, però per a la resta estava a l’expectativa de la resposta de, principalment, dos institucions valencianes. D’una banda el Circuit Ricardo Tormo i, d’una altra, la Diputació de València. No obstant això, el termini se li ha esgotat a Bernat sense que cap de les dos entitats li haja contestat encara. El subcampió d’Espanya es queda sense Mundial.

CV trenca amb el PP d’Alberic als dos mesos de firmar el pacte

Viernes, 12 de Febrero de 2010

Els 4 edils renuncien a les seues delegacions “per la falta d’enteniment” amb els seus ja exsocis de govern local
Levante-EMV - P. F. ALZIRA ?
L’acord que el Partit Popular i Coalició Valenciana (CV) van aconseguir per a governar junts a Alberic després de la dimissió d’Enrique Carpi no ha durat ni dos mesos. El portaveu de CV, Javier Cervelló, va presentar ahir un escrit en el registre d’entrada de l’ajuntament per a comunicar que els quatre regidors del seu grup renuncien a les delegacions que ostentaven des de mitjans de desembre i deixen el govern, una decisió que justifica vagament en la “falta d’enteniment” amb els seus fins ara socis. L’eixida de CV torna a deixar al PP en minoria al capdavant de l’ajuntament ja que compta amb huit regidors pels nou de l’oposició. Cervelló va confirmar ahir la ruptura, però va declinar realitzar comentaris. Este periòdic va intentar, sense èxit, conéixer la versió de l’alcalde, Faustino Sala.
La coalició va prendre possessió el passat 15 de desembre, dia en què Sala va donar compte al ple del nou repartiment de delegacions després de l’acord aconseguit deu dies abans amb CV. L’absència de Carpi va propiciar el pacte, si bé després de dos mesos no exempts de tensions, ha esclatat.

Un atracador ferix d’un tir a un vigilant en un supermercat

Viernes, 5 de Febrero de 2010

L’assaltant va fugir després de desvalisar una de les caixes i disparar amb una escopeta de canons retallats al guàrdia que va intentar detindre’l.
Levante-EMV - CARLES SENSO ALBERIC
Un vigilant de seguretat va resultar ahir ferit de gravetat en un supermercat d’Alberic al rebre un tir que li va destrossar el turmell mentre intentava detindre un atracador que acabava de desvalisar una de les caixes de l’establiment. El guàrdia, d’Aielo de Malferit i uns 40 anys, va ser evacuat a l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva i el seu pronòstic és reservat, encara que en cap moment va perdre el coneixement durant el trasllat.
L’assaltant, que encara no ha sigut detingut, es va presentar en el lloc dels fets a lloms d’un ciclomotor de la marca Vespino, va aparcar en la porta del comerç i va entrar en el supermercat amb el casc integral posat per a no ser identificat. Va aconseguir fer-se amb els diners d’una de les caixes darrere d’amenaçar a una de les dependentes. La quantitat robada no havia sigut estimada per l’empresa al tancament de l’edició d’este periòdic.
Després, el presumpte lladre va intentar donar-se a la fuga però va ser detingut en la porta pel guàrdia de seguretat de l’establiment i per un reponedor de productes de la botiga. Al veure’s acorralat, l’atracador va traure una escopeta de canons retallats que amagava davall de la jaqueta i va disparar a l’agent en el turmell. El tir, realitzat a tan curta distància, li “va destrossar pràcticament” l’articulació, segons van assenyalar alguns dels testimonis presents. Després de superar tots els obstacles, l’assaltant va fugir amb el seu ciclomotor i amb el botí obtingut.

Fins al comerç d’Alberic es van desplaçar agents de la Policia Local i de la Guàrdia Civil, que disposa de quarter en la localitat riberenca. Les forces de seguretat van establir controls en els accessos al municipi amb l’objectiu de donar amb l’atracador.
«Ja no es pot treballar tranquil·la ni en un comerç de poble», comentava una de les espantades dependentes minuts després del violent assalt. El supermercat alberiqueny continà obert al públic per a oferir la major normalitat.