Archivo de Diciembre de 2009

Vidal refinància un deute de 168 milions i negocia la venda de tendes

Sábado, 26 de Diciembre de 2009

La cadena valenciana té paralitzat el seu centre d’Alberic i posseïx 50 establiments
Levante EMV - J. L. Z. VALENCIA
La firma Vidal Europa, propietària de la cadena de distribució comercial “Tiendas Vidal”, ultima la posada en marxa d’una pla de refinançament del seu voluminós deute, que a finals de l’exercici comptable de 2008 s’elevava a 168,3 milions d’euros ( dels que 111,2 milions són a curt termini), la qual cosa suposa un 30% més que l’any anterior. La companyia, amb seu social en Beneixida i controlada per l’empresari Juan Vidal Oltra, té paralitzat el seu centre logístic d’Alberic, un complex de 160.000 metres quadrats on preveu albergar i distribuir l’àmplia gamma de productes de la seua xarxa comercial implantada en la C. Valenciana i Albacete. Fonts de la direcció de la mercantil van assegurar ahir a Levante-EMV que els plans de refinançament del deute formen part de l’estratègia “normal” entre les empreses del sector. El pla de futur de “Tiendas Vidal” també podria contemplar la venda d’alguns dels seus actius (compta amb 50 botigues), si bé l’empresa diu que no ha pres cap decisió.
Darrere d’una trajectòria dedicada al comerç majorista, l’any 2000 Vidal Europa va iniciar una gran expansió enfocada al consumidor final, amb l’ensenya Tiendas Vidal. En 2008 va aconseguir una xifra de negoci de 243,4 milions, amb una benefici net de 2,9 milions.

La dona i la cunyada d’un edil d’Alberic aconseguixen un contracte de l’Ajuntament

Viernes, 11 de Diciembre de 2009

Levante EMV - Traducció Alberic.com
La publicació de les llistes dels alumnes-treballadors seleccionats per a participar en el Taller d’Ocupació La Muntanyeta III d’Alberic, que comporta un contracte laboral d’un any, ampliarà la relació de familiars de regidors del PP que acaben treballant per a l’ajuntament. L’esposa i la cunyada del regidor Francisco Bernal i un germà de l’edil Mª José Salom es troben entre les 27 persones seleccionades en este programa de formació ocupacional que inclou tres especialitats: jardineria, viverisme i animació sociocultural. La dona de Bernal ha sigut seleccionada en dos de les especialitats, cadasquna d’elles comptarà amb nou alumnes, per la qual cosa tindrà la possibilitat de triar entre treballar com a aprenent en jardineria o en animació sociocultural. Un dels integrants de la candidatura del PP que ha renunciat a cobrir la vacant que va deixar en el consistori la dimissió de l’exalcalde Enrique Vaig arrapar també figura entre la relació de seleccionats.

El nou regidor d’Alberic va destituir un dia abans de ser triat a l’assessor de l’exalcalde

Viernes, 11 de Diciembre de 2009

Levante EMV - Alzira - Traducció Alberic.com
El treball del conseller, un policia nacional en excedència, provocava recels inclús entre els edils del PP
El nou alcalde d’Alberic, Faustino Sala va decidir destituir l’assessor personal i al secretari del seu antecessor en el càrrec abans inclús de ser triat per a portar la vara de cap. El ja que fóra assessor del ja exalcalde Enrique Crespo és un agent del Cos Nacional de Policia en excedència que generava recels inclús en l’equip de govern i les funcions ningú del qual coneixia amb exactitud, més enllà d’assessorar a l’alcalde en qüestions de seguretat.
La publicació ahir en el Butlletí Oficial de la província de l’anunci sobre el cessament d’estos dos funcionaris eventuals desvela que Faustino Sala va firmar el decret de destitució el dijous 26 de novembre, just l’endemà de la renúncia de Vaig arrapar i un dia abans de la celebració del ple d’investidura en què va ser triat alcalde amb els vots del PP i Coalició Valenciana.
Sala exercia en eixe moment com a alcalde en funcions. El decret, a més, tenia efectes des del dia anterior.
Cal recordar que Sala va comentar darrere de la seua elecció com a alcalde d’Alberic que no comptaria amb l’assessor personal de Vaig arrapar ja que va defendre que els seus assessors serien els seus regidors, però no va desvelar que ja havia firmat el decret de cessament.
L’Ajuntament d’Alberic celebrarà la setmana que ve el primer ple d’esta nova etapa en què, previsiblement, també es formalitzarà l’eixida de l’equip de govern de l’exregidor del PSOE Desiré García després del pacte aconseguit pel PP amb CVa.

Bernat reserva la seva plaça en Moto2

Viernes, 11 de Diciembre de 2009

Superdeporte.es - J. V. BELDA Traducció Alberic.com.
El d’Alberic signa un precontracte amb BQR per al Mundial; deu reunir 200.000 euros abans del 10 de gener.
El Mundial de Motociclisme té reservada plaça per a un nou pilot valencià, Bernat Martínez, que ahir va firmar a Cheste un precontracte amb BQR. Este equip, pioner a fabricar una Moto2, va ser també el primer a interessar-se pel subcampió d’Europa tant en categoria de Superestoc com en el CEV en Extreme i un dels pilots valencians amb major projecció.

No obstant això, el d’Alberic, que ha aconseguit reunir 50.000 euros per a reservar la moto, necessita cobrir durant els pròxims trenta dies la mitat del pressupost de 500.000 euros, necessari per a poder córrer en el Mundial.

L’altra mitat ja la té, perquè 250.000 euros els ha cobert amb els seus diners, gràcies a la venda de la moto amb què va guanyar el CEV en categoria Extreme, però sobretot gràcies al patrocini de Maquinza, empresa de maquinària de construcció amb seu a Saragossa.

El pilot reconeixia ahir darrere de la signatura que el primer pas està Donat, però admet també les dificultats que entranya reunir tal quantitat enmig de la conjuntura econòmica res favorable. A pesar d’això, espera comptar amb el suport de les institucions i del Circuit de Cheste, amb els que ja ha entaulat conversacions, perquè un sext pilot valencià s’unisca al quintet magnífic que formaven el passat any els Barberá, Debón, Faubel, Terol i Gadea. Tots repetiran en 2010, on estaran presents en totes les categories, darrere del bot del de Dosaigües a MotoGP.

Precisament, seria la naixent Moto2 la que tindria més valencians en graella, perquè Gadea puja des de 125cc, encara que el de Puçol està a costa de firmar amb Pons Racing, equip amb què continuarà provant la setmana que ve a Almeria darrere de rodar dos dies a Cheste. De confirmar-se el seu bot, compartirà graella amb Debón, Faubel i possiblement Bernat Martínez, mentre que serà Terol l’únic en la xicoteta cilindrada.

A favor del pilot d’Alberic estan les seues ganes de debutar en el Mundial, la seua trajectòria durant l’últim any — Als dos títols anteriors cal sumar el territorial i el tercer lloc en el Campionat Mediterrani— I l’interés que ha mostrat des del principi BQR, un dels equips amb més treball avançat cara a l’estrena de la nova categoria, com s’ha vist esta setmana a Cheste, on Julián Simón ha marcat els millors temps.

«Estem veient que la BQR és la millor Moto2 en pista, perquè és la que porta més desenrotllament», explicava ahir Bernat Martínez. «Tinc la millor proposta per a córrer el Mundial, i és el propi equip el que s’ha interessat en mi. Em falta, això sí, trobar un altre patrocinador que cobrisca la resta del pressupost», reconeixia al·ludint a la crisi, però esperançat perquè algú confie en ell i en els seus resultats com en el seu dia va fer BQR.

Un puesto de trabajo mejor que un escaño

Martes, 1 de Diciembre de 2009

Levante EMV
José Luis Briz, una persona próxima a Carpi, ocupaba el puesto número 11 de la candidatura del PP y podía haber ocupado la baja de su hasta ahora jefe de filas, pero no ha querido y también ha hecho correr la lista. Briz está contratado por el ayuntamiento. El portavoz de IXA-EU, Miquel Pallarés, recordó ayer que su grupo ya criticó en su momento las difusas funciones de este trabajador y no dudó en señalar que los contratos que le han realizado “buscan arreglar temas de cotizaciones para su jubilación”. Pallarés detalló que en septiembre se le había renovado por seis meses más.

La mitad de ediles del PP de Alberic tiene familiares contratados en el consistorio

Martes, 1 de Diciembre de 2009

Levante EMV - ALZIRA ?
Seis parientes de cuatro concejales trabajan en el ayuntamiento con plaza fija o como interinos
El nuevo alcalde de Alberic, Faustino Sala, admitió el viernes tras el pleno de investidura que la rumorología popular comenta que hay muchos familiares de concejales que trabajan para el ayuntamiento, aunque sólo dijo conocer un caso, el conductor de una furgoneta, al que no pareció darle mayor importancia. Pero hay más. Estaba más próxima a la realidad la afirmación que realizó su antecesor, Enrique Carpi, en su última investidura, al señalar que el ayuntamiento funcionaba bien porque era como una gran familia.
Hasta cuatro compañeros de Faustino Sala en el grupo municipal del Partido Popular, que cuenta con ocho escaños, tienen al menos un pariente cercano en la plantilla del consistorio. Algunos entraron en legislaturas anteriores y ya tienen la plaza en propiedad, otros lo han hecho en la presente, aunque en la práctica totalidad de casos bajo el mandato de Enrique Carpi, el alcalde que la semana pasada fue obligado a dimitir por sus propios compañeros tras una década al frente del ayuntamiento. Además, uno de los integrantes de la candidatura del PP que ha declinado ocupar la vacante dejada por Carpi, José Luis Briz Ramón, también está contratado por la administración local como encargado o supervisor de una brigada municipal.
El concejal que más familiares tiene trabajando en el ayuntamiento y desde hace más tiempo es Arturo Briz, hasta ahora responsable del área de Fiestas, que ya fue teniente de alcalde con Carpi en la anterior legislatura. Su esposa realiza funciones de Agente de Desarrollo Local de forma interina; una hermana ejerce como monitora de minorías étnicas en el departamento de Servicios Sociales y, al parecer, ya ha ganado la plaza, y su cuñada es la encargada de la biblioteca municipal, también con la plaza en propiedad.

Sólo un caso reconocido
Si bien la relación laboral de estas personas con el ayuntamiento arranca en legislaturas anteriores, más recientes son la incorporación de la hermana del también concejal del PP Rafael Ferrer como psicóloga del equipo de Servicios Sociales; la contratación del cuñado de Salvador Fabra como conductor de un vehículo municipal encargado de transportar a personas enfermas o con problemas de movilidad -el único caso que reconocía el nuevo alcalde- o del hermano de Francisco Bernal, si bien esta relación laboral es anterior a que el concejal tomara posesión del escaño el pasado mes de abril para cubrir la vacante que había dejado la dimisión de José Luis Hervás, el antiguo edil de Hacienda. Se da la circunstancia de que una hermana de Hervás también trabaja desde mediados del año pasado como auxiliar administrativo en el área de Intervención. Por otra parte, cabe recordar que la contratación durante tres meses de la madre de este ex edil como vigilante de la Muntanyeta ya dio lugar a una polémica en su día.
La hermana de Rafael Ferrer, que fue secretaria de Enrique Carpi en la anterior legislatura, también figuraba en la candidatura municipal que el PP presentó en los comicios de 2007 en Alberic y, ya en este nuevo mandato, entró a trabajar como psicóloga primero de forma interina y posteriormente ganó la plaza de funcionaria. Tuvo la posibilidad de ocupar el escaño que dejó vacante Hervás a finales de marzo, aunque renunció al mismo e hizo correr la lista.
También ha venido trabajando como psicólogo del área de Servicios Sociales un hermano del concejal Francisco Bernal -algunas fuentes señalaron que su último contrato vencía ayer- y en ese mismo departamento desempeña funciones de recepcionista una hija del ex presidente local del PP Antonio Torres. Por su parte, el cuñado del edil Fabra lleva alrededor de un año al volante del vehículo que Caja Murcia donó al Ayuntamiento de Alberic.