Archivo de Junio de 2009

Futbol: El C. E. Alberic no aconseguix l’ascens

Lunes, 22 de Junio de 2009

L’empat sense gols front a l’Elche Ilicicitano, deprés de la derrota per la mínima del partit de l’anada, priva a l’Alberic del premi a la magnífica temporada que ha realitzat.

Futbol: El Alberic deberá remontar en Elche.

Miércoles, 17 de Junio de 2009

Las Provincias
El Elche Ilicitano se llevó el primer encuentro en Alberic al anotar el único gol en una jugada afortunada (0-1).
No hubo reparos en ninguno de los dos equipos en iniciar el partido de manera ofensiva. El Alberic, con su tridente habitual en ataque, Solaz, Manolo y Magraner, intentó desde el primer momento buscar un gol que le diera tranquilidad para afrontar el resto del encuentro.
La primera ocasión la tuvo Magraner en el minuto 3 al empalmar una volea, pero su disparo se fue por encima del travesaño.
Pasado este susto, los jugadores del Elche Ilicitano empezaron a desarrollar su juego habitual dejando sólo a los dos centrales como únicos defensores cuando tenían el balón y los laterales jugando como auténticos extremos.
Pese al descaro que mostraban los hombres de Capón desguarneciendo la defensa, el Alberic no lograba hilvanar una jugada o montar una contra que los pillara desprevenidos. El centro del campo alicantino mandaba en el juego y hacía muy difícil a los jugadores de Chesa sorprender al meta de Albalat de la Ribera Leandro.
Richi Magraner tuvo una ocasión cuando vio adelantado al portero visitante. Lanzó una vaselina que dio en la parte superior de la red.
Tras el descanso, la tónica no varió. Ambos equipos buscaban lograr la superioridad en el centro del campo y el encuentro resultaba muy trabado.
Pero en el minuto 55 el Elche tuvo la jugada de fortuna. Josele, desde su propio campo, vio adelantado a Pozuelo y le mandó un fuerte chut ante el que nada pudo hacer el meta.
Ese fue todo el bagaje ofensivo de los visitantes. Con el 0-1 el Alberic se volcó sobre la portería rival, pero los delanteros franjiverde no tenían su día. Jorge Martínez, en la mejor jugada del encuentro, sirvió un balón en bandeja a Manolo pero éste no acertó a meterlo en la portería.
Así se fueron quemando los minutos con un Alberic buscando el empate para acudir la próxima semana con un resultado que les dé más opciones en la vuelta.
Al final, y tras el resultado en contra cosechado ayer, se tendrá que buscar la heroica en el Martínez Valero.

FIRA DE SANT JOAN I SANT PERE

Viernes, 12 de Junio de 2009

FIRA DE SANT JOAN I SANT PERE

DIA 12 DIVENDRES
20:00 h. Sala d’Exposicions de la Casa de la Cultura. INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ DE PINTURA COL.LECTIVA 09: Mª José Martínez, Blanca Ortiz, Javier Sancho i Inés Sellés. Fins al 30 de juny. Horari de visita: dies laborables de 18:30 a 20:30 h.

DIA 13 DISSABTE
09:30 h. Al Trinquet Municipal d’Alberic. CAMPIONAT DE LA ESCOLA DE PILOTA VALENCIANA D’ALBERIC DE RASPALL. Categories: Benjamins, Alevins e Infantils.
Pobles participants: Alberic, Canals i Alcàntera del Xúquer. Organitza: Club de Pilota Valenciana d’Alberic. Patrocina: Màxim Doménech, Caixa Popular, Forn de Regina i Calaluna. Col.labora: Ajuntament d’Alberic.
20:30 h. CERCAVILA, a càrrec de la Banda Unió Musical d’Alberic, per a recollir a la Reina de la Fira de Sant Joan i Sant Pere 2008, ASUN GADEA FERNANDEZ, a la Cort d’Honor 2009 i a la Reina de la Fira d’enguany.
23:00 h. Plaça de la Constitució. PRESENTACIÓ DE LA REINA DE LA FIRA DE SANT JOAN I SANT PERE 2009, GLORIA COGOLLOS ESCRIBANO.
01:30 h. Recinte de la Fira, situat junt a la plaça del 25 d’Abril. Actuació de la fabulosa ORQUESTRA MONTECARLO.

DIA 14 DIUMENGE
12:00 h. A la Avinguda de la Glorieta. Actuació de MÀGIC DEXTER I EL GRAN JORDIET. Per a públic familiar.
22:30 h. Plaça de la Constitució. ACTE COMMEMORATIU DEL 50é ANIVERSARI DE LES REINES DE LA FIRA D’ALBERIC (amb la presència de les Reines de la Fira des de 1959 fins al 2009).

DIA 19 DIVENDRES
10:00 h. Pista de les Moreres de la Muntanyeta, TIR I ARROSSEGAMENT. Primera Jornada. Organitza: Societat de Carreters “La Morera“.
Patrocina: Ajuntament d’Alberic. Valedor per a la Lliga de Tir i Arrossegament. Vindran els millors cavalls de la Comunitat Valenciana.
20.00 h. Poliesportiu el Convent. 24 HORES DE FUTBOL SALA. Organitza: Lliga Local de Futbol Sala d’Alberic. Col·labora: Ajuntament d’Alberic.
23:00 h. Plaça de la Constitució. GRAN ESPECTACLE MUSICAL “ABBAMANIA”, amb l’actuació dels millors ballarins del moment, on recordarem les cançons de la mitica banda de Suècia.
01:30 h. Al recinte de la joventut, situat al Jardí de l’Amor, INAUGURACIO DE LES CARPES DE LES NITS JOVES DE LA FIRA AMB LA ORQUESTRA “PATO DANIEL”.
A partir de les 21.00 hores s’obriràn les portes del Jardí de l’Amor per a sopar.

DIA 20 DISSABTE
Poliesportiu la Muntanyeta. XII TORNEIG DE TENNIS FIRA DE SANT JOAN I SANT PERE 2009. Inscripcions: abans del 19 de Juny. Categoria Absoluta. Organitza: Club de Tennis Alberic. Col·labora: Ajuntament d’Alberic.
10:00 h. Al Camp de Fútbol Municipal. Durant tot el día. TORNEIG FIRA I FESTES DE FUTBOL 7 PROMESES. Patrocina: Ajuntament d’Alberic.
14:00 h. La Glorieta. X APLEC DE DONES per a participar en el tradicional dinar d’arròs al forn. Oferit per la Sala Rex. Inscripcions: En la Casa de la Cultura fins al dia 19 de juny inclusiu. Preu: 1 €.
16:30 h. Carrer de Colón al Bar Rosegó. XXVII TORNEIG INDIVIDUAL D’ESCACS Y XVII TORNEIG INFANTIL D’ESCACS. Informació: 636 025 095. Informació: www.escacsalberic.com. Inscripcións: club@escacsalberic.com. Organitza: Club d’Escacs
Alberic. Al finalitzar s’entregaran els trofeus.
18:00 h. XVII VOLTA A PEU. Categories: benjamí, aleví, infantil, cadet, senior i veterà A i B. Inscripcions: El dia de la prova, de 16:30 h fins a mitja hora abans del començament de la carrera, en la línia d’eixida, al carrer de Cervantes. Organitza: Club d’Atletisme Alberic. Patrocina: Ajuntament d’Alberic i Diputació de València.
18:30 h. Avinguda de la Glorieta. EXHIBICIÓ DE DANSA DEL VENTRE I MARATÓ DE SPINNING. Alumnes del GIM FITNNESS CLUB d’Alberic. (Inscripcions: al GIM o al 619735025).
19:00 h. Trinquet Municipal d’Alberic. FINAL DEL IV CAMPIONAT D’AFICIONATS D’ESCALA I CORDA “MÀXIM DOMÉNECH”. Organitza: Club de Pilota Valenciana d’Alberic. Patrocina: Màxim Doménech, Caixa Popular, Forn Regina i Cala Luna. Al
finalitzar entrega de premis.
20:00 h. Poliesportiu el Convent. FINAL I ENTREGA DE TROFEUS 24 HORES DE FUTBOL SALA. Organitza: Lliga Local de Futbol Sala d’Alberic. Col·labora: Ajuntament d’Alberic.
22:00 h. Poliesportiu la Muntanyeta. FI DE CURS DE L’ESCOLA DE PATINATGE ARTÍSTIC. Organitza: Club de Patinatge Artístic d’Alberic.
01:00 h. Recinte de la joventut, situat al Jardí de l’Amor. GRAN FESTA “CRAZY”.

DIA 21 DIUMENGE
10:00 h. Camp de Tir de Guadassuar “La Garrofera”. TIR DE COLOM A BRAÇ. Organitza: Societat de Caçadors “La Perdiu”. Col·labora: Ajuntament d’Alberic.
11:00 h. Poliesportiu la Muntanyeta. FESTIVAL FI DE CURS DE TAEKWONDO. Organitza: Escola Municipal de Taekwondo.
19:00 h. Espectacular cercavila de MOROS I CRISTIANS, amb comparses convidades i molt de colorit. Podrem gaudir d’una de les mes impresionants festes que tenim a la Comunitat Valenciana. Inscripcions: Casa de la Cultura. Preu: (50 €, dinar inclòs). Abans
de la cercavila, a les 14 hores, anirem de dinar al Jardí de l’Amor.
01:00 h. Al recinte de la joventut, situat al Jardí de l’Amor, DISCOMÒBIL.

DIA 22 DILLUNS
18:30 h. Poliesportiu el Convent. TORNEIG DE BÀSQUET FIRA DE SANT JOAN. Categoria Infatil masculí . Organitza: Club de Bàsquet Alberic. Patrocina: Ajuntament d’Alberic.
22:00 h. Al Jardí de l’Amor. SOPAR POPULAR amb animació, música… Inscripcions en la Casa de la Cultura fins al dia 19 de juny, inclusiu. Preu: 1 €. (La Comissió repartirà la picadeta i la beguda del sopar).
01:00. h. Al recinte de la joventut, situat al Jardí de l’Amor, DISCOMÒBIL.

DIA 23 DIMARTS
Per la vesprada en els Barracons de la Fira:
Teatre de Titelles
Exposició d’ “Aus de Presa”
Vol i espectacle d’ “Aus de Presa”
21:00 h. CERCAVILA per a recollir a la Reina de la Fira de Sant Joan 2009 i la seua Cort d’Honor.
22:00 h. Al recinte de la Fira, situat junt a la plaça del 25 d’Abril, SOPAR DE GALA i GRAN VERBENA DE LA NIT DE SANT JOAN, amb l’actuació de la fabulosa ORQUESTRA MODENA. Venda de tiquets: Casa de la Cultura, fins al dia 22 inclusiu.
Preu: 35 € per persona (amb barra lliure).
01:00. Plaça del 25 d’Abril. FANTÀSTIC CASTELL DE FOCS D’ARTIFICI.

DIA 24 DIMECRES, SANT JOAN BAPTISTA
12:00 h. Església parroquial de Sant Llorenç Màrtir. MISSA EN HONOR A SANT JOAN. Oferida pel Jurat de Reg. Desprès de la missa acompanyarem a Sant Joan al bassi per a beneir els camps d’Alberic.
13:30 h. Anirem a visitar i a portar un regal als majors de la Residència “La Milagrosa”.
14:00 h. Plaça del 25 d’abril. GRAN MASCLETÀ.
Per la vesprada en els Barracons de la Fira:
Teatre de Titelles
Exposició d’ “Aus de Presa”
Vol i espectacle d’ “Aus de Presa”
20:00 h Església parroquial de Sant Llorenç Màrtir. MISSA EN HONOR A SANT JOAN. Oferida pels Festers i Festeres del 2009.
00:00 h. ESPECTACULAR CORREFOCS DE LA COMPANYIA L’ESCLAT AMB L’ESPECTACLE “SARAO EN DIRECTE”
Recorregut: Antoni Lloret (Centre de Salut), Ramon y Cajal, Cisterna, Colón, Botigues i plaça de la Constitució, on es realitzarà un espectacular i sorprenent fi de festa.
Per motius de seguretat, els carrers per on passe el correfocs estaran lliures de vehicles estacionats, de trànsit i de tauletes ocupades a l’exterior dels bars. També caldrà protegir els aparadors i plegar els toldos. Les persones que vulguen participar activament no portaran coets i hauran d’anar vestides convenientment.
01:30 h. Al recinte de la Fira, situat junt a la plaça del 25 d’Abril, DISCOMÒBIL AMB FESTA DE L’ESPUMA.

DIA 25 DIJOUS
19:00 h. Avinguda de la Glorieta. PARC INFANTIL NOCTURN, amb diverses atraccions per als mes menuts, el parc estarà obert fins les 00.00 hores de la nit.
23:00 h. Avinguda de la Glorieta, NIT D’ALBAES. Exhibició de danses tradicionals i, després, s’iniciarà el recorregut pels domicilis de la Cort d’Honor.

DIA 26 DIVENDRES
Al llarg de tot el dia, al recinte de les atraccions de la Fira, DIA DEL XIQUET. Totes les atraccions a 1 €. Patrocina: Ajuntament d’Alberic.
18:00 h. Plaça del 25 d’Abril. Inauguració del MERCAT MEDIEVAL VALENCIÀ amb Cabuts i Ximiriters.
19:00 h. Romanços de Cec amb Pep el Butifarra
20:00 h. Cercavila dels Cabuts i Ximiriters
21:00 h. Romanços de Cec amb Pep el Butifarra
22:00 h. Tancament del Mercat
20:00 h. Teatre Liceu, LLIURAMENT DELS 37és PREMIS LITERARIS D’ALBERIC.
Premi Rafael Comenge de Narrativa curta, Premi Francesc Badenes Dalmau de Poesia i Premis Escolars Rafael Giner. Patrocina: Ajuntament d’Alberic i família Giner Ugartondo. Col·laboren: CEIPs El Convent, La Milagrosa i Rafael Comenge. Al finalitzar l’acte,
actuació d’EL GRAN JORDIET.
23:00 h. Plaça de la Constitució. GRAN NIT DE VARIETÉS, amb l’actuació estelar de LOLITA TORRES, RAUL I MAGIX XTREM.
01:30 h. Al recinte de la joventut, en el camp de futbol Jardí de l’Amor, actuació de l’orquestra MATRIX BAND.

DIA 27 DISSABTE
Durant tot el dia estarà obert el MERCAT MEDIEVAL VALENCIÀ a la Plaça del 25 d’Abril.
11:30 h. Cercavila de Cabuts i Xirimiters
14:00 h. Cercavila de Cabuts i Ximiriters
18:00 h. Cercavila de Cabuts i Ximiriters
19:00 h. Cercavilla amb la Dansa del Ventre
20:30 h. Cercavila de Cabuts i Xirimiters
22:00 h. Cercavila amb la Dansa del Ventre
23:00 h. Tancament del Mercat
09:00 h. Poliesportiu la Muntanyeta CAMPIONAT AUTONÒMIC SUB – 21 DE TAEKWONDO. Amb exhibició d’espasa coreana. Amb la participació de les futures promeses autonòmiques del Taekwondo (puntuable per al Campionat Nacional).
10:00 h. Poliesportiu la Muntanyeta. XII TORNEIG DE TENNIS FIRA DE SANT JOAN I SANT PERE 2009. Inscripcions: abans del 19 de Juny. Categories Benjamí i Aleví. Organitza: Club de Tennis Alberic. Col·labora: Ajuntament d’Alberic.

Dia 27 i 28 de Juny.
10:00 h. Poliesportiu la Muntanyeta. XII TORNEIG DE TENNIS
FIRA DE SANT JOAN I SANT PERE 2009. Inscripcions: abans del 19 de Juny. Categoria Infantil. Organitza: Club de Tennis Alberic. Col·labora: Ajuntament d’Alberic
11:00 h. Avinguda de la Glorieta. PARC INFANTIL, amb diverses atraccions per als mes menuts, com futbolí humà i molts més jocs.
12:00 h. GRAN FESTA DE LA CERVESA ‘ESTRELLA DE GALICIA’ al RESTAURANT LA FORQUETA.
16:00 h. Poliesportiu la Muntanyeta TROFEU CADET DE TAEKWONDO, amb campionat d’exhibició de Hap-Kido.
16.30 h. Carrer de Colón al Bar Rosegó. TORNEIG D’ESCACS PER EQUIPS. Informació: 636 025 095. Informació: www.escacsalberic.com. Inscripcións: club@escacsalberic.com. Organitza: Club d’Escacs Alberic. Al finalitzar s’entregaran els
trofeus.
Per la vesprada en els Barracons de la Fira:
 Jocs d’ingeni per a totes les edats
20:30 h. Plaça de la Constitució, 43é FESTIVAL DE BANDES DE MÚSICA. Bandes participants: Societat Unió Musical de Benimodo, Banda Santa Cecilia de Caudete, Societat Unió Musical d’Alberic. Organitza: Societat Unió Musical d’Alberic. Col·labora: Ajuntament d’Alberic. Abans del festival, a les 20.00 hores, les bandes desfilaran des de la Glorieta fins a la plaça.
01:00 h. Al recinte de la joventut, situat al Jardí de l’Amor, FESTA RAVE.

DIA 28 DIUMENGE
Durant tot el dia estarà obert el MERCAT MEDIEVAL VALENCIÀ a la Plaça del 25 d’Abril.
11:30 h. Cercavila de Cabuts i Xirimiters
14:00 h. Cercavila de Cabuts i Xirimiters
18:30 h. Romanços de Cec amb Pep el Butifarra
19:30 h. Cercavila de Cabuts i Xirimiters
20:00 h. Romanços de Cec amb Pep el Butifarra
10:00 h. A la Casa de la Cultura. I TORNEIG D’ESCACS CATEGORIA SUB – 16. Informació: 636 025 095. Informació: www.escacsalberic.com. Inscripcións: club@escacsalberic.com. Organitza: Club d’Escacs Alberic. Al finalitzar s’entregaran els
trofeus.
11:00 h. Poliesportiu la Muntanyeta. FINAL XII TORNEIG DE TENNIS FIRA DE SANT JOAN I SANT PERE 2009. Categoria Infantil. Organitza: Club de Tennis Alberic. Col·labora: Ajuntament d’Alberic.
12:00 h. Poliesportiu la Muntanyeta. FINAL XII TORNEIG DE TENNIS FIRA DE SANT JOAN I SANT PERE 2009. Categoria Absoluta. Organitza: Club de Tennis Alberic. Col·labora: Ajuntament d’Alberic.
Per la vesprada en els Barracons de la Fira:
 Jocs d’ingeni per a totes les edats
20:00 h. Teatre Liceu. ESTRENA de l’obra de Teatre “Vidas vacías de este siglo o las Descarriaditas”, per la companyia ECS ACTRIUS. Amb Eva Bau, Silvia Cabrera i Cristina Soler. Text i direcció: Cristina Soler. Entrada gratuïta.
21:00 h. Cloenda del MERCAT MEDIEVAL VALENCIÀ.
22:00 h. Plaça de la Constitució. SUPERESPECTACLE MUSICAL INFANTIL “MUSICAL LEYENDAS”.
01:00 h. Al recinte de la joventut, situat al Jardí de l’Amor, DISCOMOBIL.

DIA 29 DILLUNS
20:30 h. Des de l’antiga Cooperativa Agrícola, GRAN CAVALCADA per acomiadar la Fira de Sant Joan i Sant Pere de 2009. Amb espectaculars carrosses i altres sorprenents atraccions.
22:00 h. Per a finalitzar la FIRA DE SANT JOAN 2009, es dispararà un espectacular CASTELL DE FOCS D’ARTIFICI.

Futbol: C.E. Alberic: Promoció d’ascens a Tercera Divisió

Miércoles, 10 de Junio de 2009

Després d’una brillant campanya, el Club esportiu Alberic està jugant la fase d’ascens a Tercera Divisió.
En la primera fase ha hagut de superar una eliminatòria front al CF Benlloch imposant-se gràcies a l’empat a un aconseguit fora de casa i mantenint l’empat inicial al partit de tornada, que li donaba el dret a disposar la final.
El proper rival, Elche Ilicitano, arriba amb una alta moral després d’impossar-se davant el Buñol per 5-3

La mona de la realeza

Miércoles, 10 de Junio de 2009

Las Provincias
Alberic certifica con un documento de la Casa Real emitido por Alfonso XIII en el año 1905que es la cuna del panquemado
Por todos son conocidas las monas de Alberic y es que la fama de este delicioso dulce llega, incluso, hasta la Casa Real. Este hecho está corroborado por un documento emitido por Alfonso XIII en mayo de 1905. La Intendencia General de la Real Casa y Patrimonio concedía, hace más de cien años, a Ramón González Torres los honores de proveedor de la Casa Real.
Este hornero alberiquense comenzó a enviar los tradicionales panquemados a la Casa Real y la aceptación fue tal que ésta le permitió usar el Escudo de las Armas Reales en las facturas y etiquetas de su fábrica de pan. Y en aquellos tiempos no era una labor fácil hacer llegar los dulces hasta la Villa y Corte, ya que se enviaban en cajas de madera y tardaban varios días en llegar.
Ahora, el «Gremi de Forners» le ha entregado este documento al Ayuntamiento para que pase a formar parte del patrimonio de la localidad. «Queríamos hacer un pequeño homenaje a Ramón González», comenta el concejal de Cultura y Educación, Faustino Sala, respecto a la entrega de este documento tan antiguo.
Este importante título se encontraba, en la actualidad, en casa de Enrique González, nieto del panadero, para que no se perdiera lo donó al «Gremi de Forners». Esta asociación decidió, debido al gran valor del donativo, que «lo más conveniente era que el Ayuntamiento fuese el que conserve este documento», declara el presidente del «Gremi de forners», Vicent Puig.
Gracias al afán de la familia González por conservar el escrito y por su interés por dar a conocer el dulce típico de Alberic, este es el documento más antiguo que se guarda y que deja constancia de la fabricación de «la mona» en la localidad.
«Es muy significativo para nosotros, los horneros, porque demuestra que en 1905 ya se conocían las monas de Alberic», destaca Vicent Puig.
Ahora que el documento está en manos del Ayuntamiento, «lo primero es restaurarlo porque está muy deteriorado por el tiempo», comenta el concejal de Cultura. Una vez restaurado, se colocará en el futuro museo de Alberic.
Este documento emitido por Alfonso XIII «tendrá un lugar preferente en el museo» por su gran valor patrimonial. Se tratará de un museo etnológico que se pretende ubicar en el antiguo ayuntamiento para que la gente conozca la historia del municipio, cuna de la mona.