Proper plenari.

Opinions polítiques, política local, comarcal, estatal...

Moderadors: Nuestra Señera, red, Pometa, Penó de la Conquesta

Proper plenari.

EntradaAutor: red » dg. feb. 28, 2010 10:27 pm

Dema dilluns a les 20:00 teniu que anar tots i totes...
NOTA DE PREMSA IXA

L’AJUNTAMENT D’ALBERIC HA DE PAGAR UN GASTO EXTRA DE MÉS DE 600000€

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Alberic vol que el proper dilluns, 1 de març, en sessió plenària ordinària s’aproven pagar factures per un sobre cost de més de 638836,98 € (aproximadament 106 milions de pessetes). De les quals, sols 168000 € aniran a càrrec de romanent de tresoreria.
Tot i la pràctica habitual dels Ajuntaments de pagar factures de l’exercici anterior una vagada aprovat es nous pressupostos, aquestes dates defineixen dues clares conclusions:
1er, que el romanent de tresoreria és, significativament molt més baix que en anys anteriors (cosa lògica tenint en conte la disminució d’ingressos que provenien de l’activitat urbanística) i en conseqüència no s’ha actuat amb responsabilitat i s’ha gastat més del que podíem fer-ho a la vegada que s’ha incurrit en una greu irresponsabilitat i en una falta de mesura i control per part del polítics de l’equip de govern,

2on, considerem desproporcionat el deute extraordinari en partides concretes com per exemple festes, amb un increment de més de 155000 € (26 milions de pessetes) o cultura, amb un increment de 47000 € (prop de 8 milions de pessetes), xifres les quals, són suplementàries a les quantitats inicialment previstes en els pressupostos.
Per tant, la barbaritat de sobre costos de partides concretes com festes, compra de material o cultura, (etc) no fan més que confirmar les sospites de corrupció i malbaratament de diners públics que cauen sobre les esquenes d’alguns polítics del PP local, els quals hauran d’explicar en seu judicial a que obeeixen eixes despeses “extraordinàries” i per que s’han consentit en un any tan complicat econòmicament i de tanta penúria per a molta gent del poble.
En conseqüència, una vegada més, la poca vergonya ix a relluir en l’Ajuntament; “han estirat el braç més que la màniga”, han gastat el que no tenien per a quedar bé i per promocionar-se personalment a costa dels diners de tots els contribuents que de manera extraordinària hauran de pagar.

Iniciativa Per Alberic, 26 de febrer de 2010
Avatar de l’usuari
red
Campió de Xamelo
 
Entrades: 893
Membre des de: dg. nov. 05, 2006 2:58 am
Ubicació: Molt a dins del meu mon interior...

crisis??? quina crisis??

EntradaAutor: red » dc. març 03, 2010 11:50 pm

Alberic gasta 340.000 euros en alquiler de maquinaria cuando había previsto 60.000
La oposición frena el pago de 638.836 euros en sobrecostes para revisar 403 facturas

El Ayuntamiento de Alberic gastó el año pasado un 80% más de lo que había previsto en la partida de fiestas, pero mayor aún fue el desfase en el apartado de alquiler de maquinaria para obras. La propuesta de liquidación del presupuesto de 2009 presentada por el gobierno municipal (PP) revela que el desemboloso realizado en alquiler de maquinaria superó los 340.000 euros cuando el crédito asignado inicialmente era sólo de 60.000, una cifra que finalmente se multiplicó por 5,6. Por lo que respecta al apartado de fiestas, el gasto comprometido ascendió a 361.592 euros cuando el crédito asignado era de 200.ooo euros.
No se trata de las únicas partidas en las que los concejales de Alberic gastaron más de lo que tenían asignado. El equipo de gobierno presentó al pleno celebrado el lunes un expediente de reconocimiento extrajudicial de créditos para aprobar el pago de 403 facturas que por un importe total de 638.836 euros -que incluye el desfase de 155.000 euros en las fiestas y sólo 45.000 de alquiler de maquinaria- se arrastran del ejercicio anterior aunque, al igual que sucedió con la liquidación del presupuesto, se quedó sobre la mesa a la espera de una revisión "factura por factura" por parte de los grupos de la oposición, Coalición Valenciana a Independents per Alberic (IXA), principalmente.
Se trataba del primer pleno que el PP afrontaba en minoría tras la ruptura del pacto por parte de CV y, si bien es cierto que no se llegó a votar, los grupos de la oposición impusieron su mayoría. La ausencia de una concejal del grupo popular dejaba al gobierno en una situación más precaria, que el alcalde, Faustino Sala, y la concejal de Hacienda, Mª José Salom, salvaron aparcando el pago de las facturas y atendiendo la solicitud de la oposición para poder revisarlas.
Tanto el portavoz de Coalición Valenciana, Javier Cervelló, como el de IXA, Miquel Pallarés, criticaron que estas facturas sin consignación presupuestaria evidencian que no ha existido un control del gasto ni se han realizado las retenciones de crédito que exige el interventor y, si bien advirtieron que si alguna empresa ha realizado un trabajo para el ayuntamiento tiene que cobrar, solicitaron examinar estas 403 facturas. Pallarés no dudó ayer en calificar como "desproporcionado" el aumento que han sufrido algunas partidas como la de alquiler de maquinaria o fiestas.
Avatar de l’usuari
red
Campió de Xamelo
 
Entrades: 893
Membre des de: dg. nov. 05, 2006 2:58 am
Ubicació: Molt a dins del meu mon interior...


Torna a: Política

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant

cron