Mañana el Parlamento Europeo debate la Directiva de las 65h

Opinions polítiques, política local, comarcal, estatal...

Moderadors: Nuestra Señera, red, Pometa, Penó de la Conquesta

Mañana el Parlamento Europeo debate la Directiva de las 65h

EntradaAutor: Penó de la Conquesta » dt. des. 16, 2008 4:27 pm

El 17 de diciembre el Pleno del Parlamento Europeo debatirá la directiva europea de las 65 horas
La comisión de Empleo de la Eurocámara exigió el pasado cinco de noviembre que la jornada laboral en la UE no sobrepase las 48 horas semanales.
Kaos. Laboral y Economía | agencias | 26-11-2008 | 292 lecturas
www.kaosenlared.net/noticia/17-diciembr ... opea-65-ho

España mantendrá su oposición a la directiva que permite ampliar la jornada laboral a 65 horas

Imatge
España mantendrá su oposición a la directiva europea que permite ampliar la jornada laboral a las 65 horas semanales en el próximo Consejo de Ministros de la UE que debatirá esta cuestión el próximo 17 de diciembre, aseguró ayer en el Senado el secretario de Estado para la UE, Diego López Garrido.

López Garrido recordó que España votó en junio pasado en contra, junto con Grecia, del acuerdo que alcanzaron los Gobiernos de los Veintisiete para permitir esta extensión de la jornada laboral porque considera que "no garantiza suficientemente la seguridad del trabajador".

El mismo 17 de diciembre el Pleno del Parlamento Europeo debatirá la directiva. La comisión de Empleo de la Eurocámara exigió el pasado cinco de noviembre que la jornada laboral en la UE no sobrepase las 48 horas semanales y que cualquier excepción a esta regla se elimine en un plazo máximo de tres años. Los eurodiputados rechazaron así el acuerdo alcanzado por los Veintisiete en junio.

Estas enmiendas aparecen recogidas en un informe elaborado por el eurodiputado socialista español Alejandro Cercas, que fue aprobado por 35 votos a favor, 13 en contra y dos abstenciones. Si la Eurocámara respalda las enmiendas por mayoría absoluta durante el pleno de diciembre, tumbaría el acuerdo de los Veintisiete. Hasta entonces, Consejo y Parlamento negociarán para tratar de lograr un acuerdo.

López Garrido confió en que si al menos se aprueba alguna enmienda en el Pleno, continuará el proceso parlamentario, por lo que consideró "complicado" que la directiva pueda finalizar el trámite antes de que se disuelva la Cámara por las elecciones de junio de 2009.

El secretario de Estado se pronunció en este sentido en respuesta a una pregunta del senador socialista Juan Antonio Barrio de Penagos, sobre las acciones emprendidas por el Ejecutivo español con el fin de mejorar sustancialmente la directiva de tiempo de trabajo.
Imatge
"La grandeza de una nación se mide por la forma en que trata a sus animales" (Mahatma Gandhi)
Abolim la tauromàquia!!! No al maltractament animal!!
Avatar de l’usuari
Penó de la Conquesta
Espeòleg del polvorí
 
Entrades: 415
Membre des de: dc. nov. 08, 2006 9:35 am
Ubicació: Alberic - La Ribera Alta - País Valencià

EntradaAutor: Penó de la Conquesta » dt. des. 16, 2008 4:32 pm

Manifestación unitaria en Valencia: "La crisis que la paguen los ricos y los bancos"
Desde el País Valencià llamamos a todos y a todas a participar en la manifestación contra la crisis y contra la directiva de las 65 horas el próximo jueves 18 de diciembre a las 19:00h en Valencia.
CJC-País Valencià | Para Kaos en la Red | 12-12-2008 | 261 lecturas | 9 comentarios
www.kaosenlared.net/noticia/manifestaci ... cos-bancos

Imatge
Cartel convocando la manifestación

DIJOUS 18 DESEMBRE, 19h.

Eixida: Plaça Sant Agustí (València).

Itinerari: Xàtiva, Colom, Glorieta, Pl. Tetuan i Pl. Temple.


TOTES I TOTS AL CARRER, ORGANITZEM LA RESPOSTA!

·SOLIDARITAT AMB LES LLUITES
·NO ALS ACOMIADAMENTS
·NO A LA CARESTIA
·LA SEUA CRISI, QUE LA PAGUEN ELLS
·NO A LA DIRECTIVA DE LES 65 HORES
·NO A LA DIRECTIVA DE LA VERGONYA
·NO A LES EXPULSIONS
·TANCAMENTS DELS CENTRES D'INTERNAMENT PER ESTRANGERS

La Directiva de les 65 hores és un dels instruments amb els quals l'Europa del capital vol fer-nos pagar la terrible crisi que han provocat banquers i capitalistes.

LA SEVA CRISI SOBRE LES NOSTRES ESQUENES

La Directiva de les 65 hores és un dels instruments amb els que l'Europa del capital vol fer-nos pagar la terrible crisi que han provocat banquers i capitalistes a la recerca del màxim benefici. Els governs còmplices de la brutal especulació i de l'enorme enriquiment d'una minoria, s'han llançat ara desesperadament al seu rescat, amb un endeutament públic, que haurem de pagar durant molt temps la classe treballadora amb un deteriorament dels serveis públics. El Govern ha compromès 100.000 milions per a salvar els especuladors. El 8% del PIB!
La seva sortida a la crisi: acomiadaments, atur, atacs als salaris, hipoteques que no es poden pagar, deteriorament dels serveis públics, retallada de les pensions... És el cas dels companys/es de FORD i les empreses auxiliars, de Lladró, Faus-Finsa, Mármol Compac, Dulcesol, Cemex, Saenz Merino, Marina d'Or, la construcció, ceràmica, etc. El capitalisme només coneix una recepta per a eixir de la seva crisi: destruir riquesa, aixafar els nostres drets i augmentar l'explotació fins a recuperar un nivell de beneficis que anime un nou cicle de "prosperitat"... fins a la següent crisi!

CAL TOMBAR LA DIRECTIVA DE LES 65 HORES


• Perquè pretenen fer-nos retrocedir un segle, en allò conquerit per la classe obrera en 1919 després d'una llarga lluita plena de sacrificis.

• Perquè ataquen una de les majors conquestes sindicals: el dret de la classe treballadora a la representació i la negociació col·lectives, deixant així al treballador individual a mercè de l'empresa.

• Perquè, quan estan enviant milers de treballadors/es a l'atur, en lloc de reduir la jornada (començant per les 35 hores), rebaixar l'edat de jubilació als 60 anys i repartir el treball, de manera que tot el món treballe, pretenen allargar la jornada, provocant més atur.

• Perquè la Directiva és un instrument per a abaratir uns salaris ja devorats per la carestia, comporta un greu increment dels problemes de salut laboral i sinistralitat i fa impossible la conciliació de la vida laboral i la familiar i personal.

• Perquè no és veritat que la Directiva siga una cosa llunyana que no ens afecta. Si s'aprova, l'impacte serà immediat, a pesar que no s'haja traslladat encara a una llei espanyola. La pretensió del capitalisme europeu és ben clara: començar pels països i sectors més desprotegits (com són els precaris i les persones immigrants) i acabar, al cap d'un temps, generalitzant la prolongació de la jornada a les noves generacions.

• Perquè la Directiva és una peça important de l'ofensiva de l'Europa del Capital. Ve de la mà de la Directiva del Retorn contra milions d'immigrants (que són presentats com culpables de l'atur). Una directiva que estableix un termini màxim de detenció de 18 mesos a les persones immigrants, permetent que siga una autoritat administrativa, no un jutge, la que decidesca la seva inclusió en Centres d'Internament d'Estrangers abans de la seva expulsió, i permetent també la detenció i expulsió de menors no acompanyats.

També dels projectes per privatitzar els serveis públics com passa amb el pla Bolonya de privatització de la Universitat; la Directiva Bolkestein para liberalitzar i privatitzar els serveis públics; la rebaixa dels impostos als quals més tenen o de la permanent pressió per a allargar l'edat de jubilació i retallar i privatitzar les pensions públiques. Ara acaben de comprometre 2,5 bilions! per a salvar a la banca. Amb aquestes polítiques la Unió Europea es mostra actualment com un instrument del capitalisme europeu.

FA FALTA UNA MOBILITZACIÓ GENERAL CONTRA LA DIRECTIVA I PERQUÈ LA CRISI LA PAGUEN ELS RICS I ELS BANQUERS

Una agressió d'aquesta envergadura exigeix una resposta contundent en tota Europa. Considerem necessària la mobilització del conjunt de la classe treballadora i de la societat en general. La resposta ha de ser la convocatòria d'una vaga general europea de 24 hores per a forçar la retirada de la Directiva. Ens solidaritzem amb els treballadors/es en lluita contra els acomiadaments. Exigim el rebuig dels expedients de regulació (ERO). Ens solidaritzem amb les lluites: contra la privatització de l'ensenyament, contra el pla Bolonya i contra l'aplicació d'Educació per a la Ciutadania que fa el govern de la Generalitat.

Estem per unir les lluites en una lluita comuna. Defensem, davant la gravetat de la situació, la convocatòria d'una VAGA GENERAL per a defensar els nostres llocs de treball i el nostre salaris.

•Col.lectiu Autònom de Treballadors CAT• Confederació General del Treball CGT•

Confederació Nacional del Treball CNT-AIT• Coordinadora Obrera Sindical COS •

Intersindical Valenciana •Acontracorrent• Bloc d'Estudiants Agermanats BEA• Sindicat

d' Estudiants dels Països Catalans SEPC • Foro Alternativo de la Inmigración JARITAssociació

Civil• Red Estatal por los derechos de las personas inmigrantes REDI de

València•ACSUD-Las Segovias•Assemblea d'Unitat Popular Carraixet • Associació

Amistat Cuba "José Martí"• Bloc Jove • CEDSALA•Cercle Bolivarià de València•

Col.lectius de Joves Comunistes CJC •Joventut Comunista del Paìs Valencià JCPV •

Ecologistes en Acció de València • Els Verds del País Valencià • Esquerra Unida del

País Valencià EUPV • Espai Alternatiu• Iniciativa d'Esquerres d'Alginet IdEA

• Partit Comunista del País Valencià PCPV • Partit Comunista dels Pobles d'Espanya-

PV PCPE-PV • Sodepau • València Solidària
http://www.cjc.es/paisvalencia
Imatge
"La grandeza de una nación se mide por la forma en que trata a sus animales" (Mahatma Gandhi)
Abolim la tauromàquia!!! No al maltractament animal!!
Avatar de l’usuari
Penó de la Conquesta
Espeòleg del polvorí
 
Entrades: 415
Membre des de: dc. nov. 08, 2006 9:35 am
Ubicació: Alberic - La Ribera Alta - País Valencià


Torna a: Política

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant

cron