Naix Iniciativa del poble Valencià de la ribera

Opinions polítiques, política local, comarcal, estatal...

Moderadors: Nuestra Señera, red, Pometa, Penó de la Conquesta

Naix Iniciativa del poble Valencià de la ribera

EntradaAutor: torpeder » dg. juny 29, 2008 8:39 am

El dia 27 de juny naix Iniciativa del poble Valencià de la Ribera a continuació baix a reproduir el manifest que s'aprova.
Manifest d'iniciativa del poble Valencià a la Ribera.
Iniciativa del poble Valencià és un partit d'esquerres, valencianista i ecologista. Fa uns quants anys, no hauria calgut explicar res més per deixar ben clar del peu que coixegem, però en l'actualitat, la pretesa globalització de les informacions o, mes ben dit, la manipulació de les paraules que ens imposen els mitjans de comunicació de masses, ens obliga a descriure fil per randa qui som, com som i on volem arribar.
Som d'esquerres perquè encara creiem que ser un treballador honrat és un títol que no s'hereta, sinó que es guanya dia a dia: quan ens hem d'enfrontar a la falta absoluta de sensibilitat social dels partits que ens governen; quan veiem tan sovint casos de corrupció política entre militants dels dos grans partits espanyols; quan sentim que molts promotors immobiliaris que s'han fer d'or en els últims anys, demanen ajudes per eixir de la crisi; quan hem de suportar els preus abusius dels productes de primera necessitat, mentre els intermediaris, que ni produeixen ni generen riquesa, es queixen de la insolidaritat dels productors; quan alguns buròcrates d'Europa es trauen de la mànega una jornada setmanal de 65 hores que ens tornaria als tems de la revolució industrial; quan, en definitiva, els poders fàctics pretenen que la crisi generada per l'avarícia d'uns pocs, tornem a pagar-la entre tots. I també som d'esquerres perquè ens cau l'ànima als peus quan descobrim que una gran majoria de treballadors i treballadores voten contra ells mateixos, contra els seus interessos, i posen el poder en mans dels prevaricadors, els oportunistes, els desvergonyits o, per dir-ho en poques paraules, els enemics.
Som Valencianistes perquè sabem molt bé que la majoria dels problemes que hem insinuat es poden resoldre amb educació, amb formació, amb el coneixement de la realitat, que es permet discernir entre la realitat i les falses promeses, entre els problemes que ens afecten realment i els que només són invents per a marejar-mos. Perquè ser Valencianista, al segle XXI, vol dir que saben on vivim i que molt conscients que els nostres problemes,les nostres desigualtats i els nostres conflictes només els podem solventar nosaltres: a la nostra manera, amb les nostres peculiaritats i, per descomptat en la nostra llengua. No volem desaparèixer engolits per la pressió globalitzadora que pretén imposar-nos les mateixes modes, les mateixes músiques, els mateixos menjars, les mateixes festes i, fins i tot, els mateixos horaris. Els valencians tenim una identitat, una manera de ser, de pensar, de viure i de parlar, que ens uneix amb altres pobles que han compartit la nostra història i comparteixen, encara, la nostra llengua. A pesar que en l'actualitat, hi ha més de la meitat de valencians que consideren que el castellà és la seua llengua, els altres sabem que hem tingut unes lleis, un govern i una llengua propis des de molt abans que existira espanya; i qui vulga negar-ho, falta a la veritat. La nostra comara, que és el territori que ens acull i ens identifica, en constant amb les propostes d'alguns partits que aboguen per les agrupacions provincials , és encara valencianoparlant i, sobre tot, valenciana en el sentit més profund de la paraula: acollidora,cordial,solidària, alegre, treballadora amb sentit de l'humor i oberta a la Mediterrània. Per això no volem que la nostra manera de ser, ni la nostra cultura, ni la nostra llengua, que és la nostra manera de comprendre el món i d'estimar-lo, desapareguen de la faç de la terra, engolides per les ànsies igualitàries, uniformilitzadores, dels grans mitjans de comunicació de masses, ni que siga menyspreada per les persones que vénen de fora i, per ignorància o per prepotència, creuen que no necessiten aprendre valencià. Hem de defensar-nos contra les agressions de les cultures majoritàries i guanyar-nos l'estima de les minoritàries. I això només ho podrem fer si exercim de valencians des de bon de matí, a totes les hores i de qualsevol circumstancia.
I son ecologistes perquè creiem en el futur, que és on volem anar, i sabem que depèn de nosaltres, de la nostra forma de relacionar-mos amb l'entorn; per això ens neguen als transvasaments i som partidaris del creixement moderat de les ciutats; per això ens neguen a veure a l'albufera convertida en una claveguera gegant, mentre l'administració, per disfressar-se de protectora del medi ambient, posa traves a les necessitats més elementals dels habitants de la Ribera; per això volem que les instal·lacions elèctriques d'alta tensió vagen soterrades, com mes fondes millor, per allà on passen; per això ens neguem a imaginar un aeroport en Alzira, que seria una barbaritat insuportable; per això, en definitiva, treballem per un món més net; per un món sense "fum, fam ni fem", com va dir, fe uns quants anys, un savi que ens ha deixat fa poc de temps: Josep Vicent Marqués.
Aquest és el resum de les nostres propostes polítiques: el carnet d'identitat dels homes i les dones que hem fundat iniciativa i que volem convertir la nostra organització en un partit que represente els interessos dels valencians compromesos amb el món que comparteixen, amb el país on viuen i amb les persones amb qui conviuen.
Avatar de l’usuari
torpeder
Boig de la mona
 
Entrades: 561
Membre des de: dc. nov. 15, 2006 11:27 am
Ubicació: Alberic,Ribera del Xúquer,País Valencià

Torna a: Política

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant

cron